מאות מיליוני ילדים בעולם במצוקה: נתונים חדשים ומדאיגים שחושף היום (חמישי) ארגון יוניסף הפועל לרווחתם של ילדים בכל רחבי העולם ומתפרסמים לראשונה כאן בחדשות 2 Online, מגלים כי קרוב ל-535 מיליון ילדים חיים במדינות שנפגעו על ידי עימות או אסון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

הנתונים מגלים כי 1 מתוך 4 ילדים בעולם - חיים לעתים קרובות ללא גישה לטיפול רפואי, חינוך איכותי, תזונה הולמת והגנה. המדינות הנמצאות דרומית למדבר סהרה הן ביתם של 393 מיליון ילדים במצב חירום - כמעט 75% ממספר הילדים שחיים במדינות במצב חירום בעולם. במזרח התיכון ובצפון אפריקה חיים 12% מילדים אלו. השפעותיהן ההרסניות של מצבי עימות, אסונות טבע ושינויי אקלים, כופות על ילדים לברוח מבתיהם, לוכדות אותם מאחורי קווי העימות ומעמידות אותם בסיכון למחלות, אלימות וניצול.

הארגון מציג שורה של נתונים מדאיגים נוספים: קרוב ל-50 מיליון ילדים נעקרו מבתיהם - יותר מחצי מהם בעקבות עימות. לאור הסלמת האלימות ברחבי סוריה, מספר הילדים החיים היום תחת מצור הוכפל בתוך פחות משנה. קרוב ל-500 אלף ילדים חיים כעת ב-16 אזורים מכותרים המנותקים כמעט לגמרי מסיוע הומניטרי קבוע ושירותים בסיסיים.

825780 (צילום: UNICEF)
צילום: UNICEF

בצפון מזרח ניגריה, קרוב ל-1.8 מיליון אנשים נעקרו מבתיהם, וכמעט מיליון מתוכם הם ילדים. באפגניסטן כמעט חצי מהילדים בגילאי יסודי נמצאים מחוץ למסגרת לימודית. בתימן, קרוב ל-10 מיליון ילדים נפגעו על ידי עימות.

בדרום סודן 59% מהילדים בגילאי יסודי נמצאים מחוץ למסגרת לימודית, ואחד מתוך שלושה בתי ספר נסגר באזורי עימות ולמעלה מחודשיים לאחר שהוריקן מת'יו הכה בהאיטי, יותר מ-90 אלף ילדים מתחת לגיל 5 עדיין זקוקים לסיוע.

מקרי החירום, מולם מתמודדים הילדים הפגיעים ביותר, מאיימים לערער את ההתקדמות העצומה שנעשתה בעשורים האחרונים: מאז 1990 תמותת ילדים לפני גיל 5 ירדה בחצי, כמו גם מאות מיליוני ילדים יצאו ממעגל העוני. בין השנים 1990 ל-2014 אחוז ההשתתפות בבתי הספר היסודיים עלה משמעותית ושיעור הילדים בגילאי יסודי שאינם זוכים להשכלה ירד ב-40%.

825766 (צילום: UNICEF)
צילום: UNICEF

למרות ההתקדמות החשובה, יותר מדי ילדים נותרים מאחור בגלל מגדר, גזע, דת, קבוצה אתנית או נכות; כיוון שהם חיים בעוני או בקהילות מיעוט; או פשוט מכיוון שהם ילדים.

"יוניסף הוקם במטרה להושיט סיוע ותקווה לילדים שחייהם ועתידם מאוימים על ידי עימות וקיפוח, ונתון חמור זה - המייצג את החיים האישיים של חצי מיליארד ילדים - הוא תזכורת חריפה לכך שמשימתנו הופכת יותר דחופה בכל יום שעובר," מוסר רועי מלמד, מנכ"ל יוניסף ישראל.

"בין אם ילדים חיים במדינה השורר בה עימות ובין אם הם חיים במדינה בה יש שלום, ההתפתחות שלהם היא קריטית, לא רק לעתיד האישי שלהם, אלא גם לעתיד החברה בה הם חיים," מוסיף אנתוני לייק, מנכ"ל יוניסף העולמי.