N12
פרסומת

שר החוץ הבא? טראמפ ורומני נועדו. "פגישה נהדרת"

דונלד טראמפ ממשיך לבנות את הכוורת שלו והמינוי הבא עשוי להיות מפתיע במיוחד: מיט רומני, המועמד הרפובליקני לנשיאות בשנת 2012, שהתבטא בעבר בחריפות נגד טראמפ. השניים נפגשו הערב באחוזת טראמפ בניו ג'רזי, ועל פי דיווחים התפקיד שיוצע לו הוא של מזכיר המדינה

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם: | עודכן:
ישתפו פעולה? טראמפ ורומני
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
ישתפו פעולה? טראמפ ורומני
טראמפ ורומני. המינוי הבא? | צילום: רויטרס

הנשיא הנבחר דונלד טראמפ אירח שורת בכירים באחוזתו שבניו ג'רזי בסוף השבוע האחרון - ביניהם גם המועמד הרפובליקני לשעבר לנשיאות, מיט רומני, שנפגש עם טראמפ הערב (שבת). על פי מקורות המקורבים למטה טראמפ, רומני נשקל לתפקיד מזכיר המדינה החדש. זמן קצר אחרי הפגישה הגדיר אותה טראמפ כ"נהדרת".

על-פי דיווחים, הפגישה נסובה סביב תיקון היחסים ביניהם, שכן רומני התבטא בעבר נגד טראמפ: בריאיון בעבר הוא הזהיר כי נשיאות של טראמפ עלולה להוביל ל"טפטוף של גזענות" לאומה כולה. כעת אומרים מקורבים לרומני כי "מה שמניע אותו היא תחושת שליחות, שגורמת לו לעזור לנשיא הנבחר בכל דרך בה הוא יכול".

אם ימונה, יהווה הדבר מינוי מתון יחסית לרבים מהמינויים האחרונים של טראמפ: אחת מדמויות המפתח בכוורת של טראמפ היא סטיב באנון, מנהל הקמפיין שמונה להיות האסטרטג הראשי בבית הלבן. בין היתר אמר באנון לאחרונה כי "אופל הוא דבר טוב: דיק צ'ייני, דארת' ויידר, השטן - אלה כוחות. זה עוזר לנו כשהליברלים טועים, כשהם עיוורים לגבי זהותנו והפעולות שאנחנו נוקטים". באנון משוכנע בנוסף כי ממשל טראמפ הוא תחילתה של "תנועה פוליטית חדשה לחלוטין". לדבריו, "זה יהיה מרגש כמו שנות ה-30' של המאה הקודמת, גדול יותר מהמהפכה של רייגן".

טראמפ מיט רומני
טראמפ, מייק פנס ורומני, היום | צילום: רויטרס

לראש ה-CIA מינה טראמפ את מייק פומפאו, שצייץ לאחרונה: "אני מצפה בקוצר רוח לביטול ההסכם הרה האסון עם ספונסרית הטרור הגדולה בעולם". בנוסף, בסוף 2014 תקף פומפאו את אובמה על כך ש"שם סוף לתכנית החקירות שלנו" והוסיף כי בכירי המודיעין החוקרים "אינם מענים - הם פטריוטים".

פרסומת

מי שנבחר על ידי טראמפ לתפקיד היועץ לביטחון לאומי הוא מייקל פלין. פלין ייעץ לטראמפ במהלך קמפיין הבחירות שלו בכל הנוגע לביטחון לאומי ולמדיניות חוץ והביע תמיכה בתכנית מעוררת המחלוקת של טראמפ לאסור באופן זמני על כניסת מוסלמים לארצות הברית.