N12
פרסומת

"טראמפ יצטרך להתייצב מול רוסיה"

במסגרת ביקור הפרידה שערך בגרמניה פנה הנשיא אובמה למחליפו דונלד טראמפ והבהיר כי ייתכן ויצטרך לעמוד מול מוסקבה במקרים שבהם פוטין יסטה מהנורמות המקובלות של הקהילה הבינלאומית. "זה באינטרס שלנו לעבוד בשיתוף עם רוסיה", אמר אובמה

רויטרס
חדשות
פורסם:
מסע פרידה מסביב לעולם. אובמה
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
מסע פרידה מסביב לעולם. אובמה
מסע פרידה מסביב לעולם. אובמה | צילום: רויטרס

נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר היום (חמישי) כי הוא מקווה שהנשיא הנבחר דונלד טראמפ יהיה מסוגל להתייצב מול רוסיה כשיידרש לכך. עוד קיווה הנשיא היוצא שמחליפו ישכיל לנקוט בגישה בונה בשיתוף הפעולה עם מוסקבה סביב נושאים בהם יש לצדדים אינטרסים זהים.

"על מנת שנוכל לפתור חלק גדול מהבעיות הגדולות מסביב לעולם, זה באינטרס שלנו לעבוד בשיתוף עם רוסיה", אמר אובמה במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם קנצרלית גרמניה, אנגלה מרקל. אובמה מבקר בגרמניה במסגרת "מסע פרידה" במהלכה יבקר במספר מדינות בעולם.

"כולי תקווה שהנשיא הנבחר ינקוט במדיניות בונה ויפעל בשיתוף פעולה עם רוסיה סביב התחומים בהם האינטרסים שלנו זהים", אמר אובמה. "עם זאת, על טראמפ להיות נכון לעמוד מול רוסיה בכל שעה שהם סוטים מהערכים והנורמות הבינלאומיות". עוד הדגיש אובמה את החשיבות של המשך הסנקציות שהוטלו על רוסיה בגין פעילותה במזרח אוקראינה, לפחות עד שמוסקבה תסכים למלא אחר דרישות הסכם השלום שנחתם במינסק.

כשנשאל אם הוא חושב שעל מרקל להתמודד לכהונה רביעית כקנצרלית, השיב אובמה כי הוא מחשיב אותה כמנהיגה יוצאת דופן ושהוא היה מצביע עבורה, אילו היה אזרח גרמני. עוד הוסיף אובמה כי ביקורו האחרון בגרמניה כנשיא לא יהיה הסוף לביקוריו במדינה. "אני אוהב להיות בברלין וזה לא יהיה הביקור האחרון שלי. עד עכשיו נהגתי לפספס את פסטיבל ה'אוקטוברפסט' בשל היותי נשיא. אני בטוח שאוכל ליהנות אחרי שאסיים את כהונתי", סיכם אובמה.