ליבות הקרח עברו עיבוי (צילום: רויטרס)
ליבות הקרח עברו עיבוי | צילום: רויטרס

מדעני נאס"א ניפצו השבוע את הדעה הרווחת לפיה משטחי הקרח באנטרקטיקה מפשירים ומתכווצים: למעשה, כך מתברר, כמות הקרח בקוטב הדרומי דווקא גדלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

הטענות המסעירות עולות במחקר שמפורסם בכתב עת בנושא הקרחונים. לפי המאמר, יש קיזוז בכמות הקרח ביבשת, וכשבאזור אחד בה הקרחונים נמסים בשל ההתחממות הגלובלית - באזורים אחרים הוא למעשה מתעבה.

בעבר אימץ האו"ם ממצאי מחקר על שינויי האקלים שחובר בשנת 2013 ובו נטען כי הים עולה ב-0.27 מילימטרים בכל שנה בעקבות הפשרת הקרחונים באנטרקטיקה. גם בנאס"א הסכימו שקרחונים נמסים באנטרקטיקה אך הוסיפו כי "אנחנו רואים עלייה בכמות הקרח באזור אחד, עלייה שעולה על צמצום הקרח באזורים האחרים".

אנטארקטיקה נמסה (צילום: רויטרס, חדשות)
אנטרקטיקה לא בדרך להפשרה? | צילום: רויטרס, חדשות

את הדברים אמר ג'יי זוולי, מומחה נאס"א ממרכז טיסות החלל גודארד. "אנחנו מסכימים עם מחקרים אחרים שמראים עלייה בהפשרת הקרח באזורים באנטרקטיקה, כמו באזור האי ת'וויטס ובמערב היבשת", הוא הוסיף. "המחלוקת העיקרית שלנו נוגעת למזרח אנטרקטיקה והשטח שבמערב היבשת, שם אנו רואים עלייה בכמות הקרח שלמעשה גדלה בקצב מהיר יותר מההפשרה באזורים האחרים".

הגובה של מדפי הקרח באנטרקטיקה נותח באמצעות מכשירי מכ"ם, שני לוויינים של סוכנות החלל האירופית וחיישני לייזר שמורכבים על לווין נאס"א. צוות של הסוכנות השתמש בנתונים שנאספו מראשית 1979 ולדברי כתב העת, ליבות הקרח באזור מערב היבשת למעשה עברו עיבוי.