קברו של תות ענח אמון (צילום: רויטרס)
קברו של תות ענח אמון | צילום: רויטרס

האם זו התגלית הארכיאולוגית של המאה? סריקות שנערכו באחרונה בקברו של הפרעה המצרי תות ענח אמון מעידות בסבירות גבוהה על הימצאותו של תא סודי במקום, שעל פי הערכת המומחים עשוי להתגלות כמקום מנוחתה של המלכה נפרטיטי - כך בישר היום (שבת) שר העתיקות המצרי במסיבת עיתונאים מיוחדת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

"אנחנו יכולים לומר עכשיו בסבירות של 90 אחוזים שמצאנו בחדר הקבורה של המלך תות ענח אמון חדר נוסף, קבר נוסף", הצהיר השר המצרי. הבדיקות התקיימו בעקבות מחקר שערך הארכיאולוג הבריטי הנודע ניקולס ריבס, שטען כי בידיו התשובה לשאלה ההיסטורית - היכן נמצא קברה של המלכה המיתולוגית.

"מניתוח נתוני הרדאר שבו השתמשו, ניתן להבחין שהקבר ממשיך, כפי שחזיתי", אמר ריבס במסיבת העיתונאים. לדבריו, חדר הקבורה התגלה כמעין מסדרון הממשיך מעבר לחדר הקבורה המעוטר והמוכר. "אני חושב שזה המקום שבו נמצאת נפרטיטי וכל הראיות מצביעות לכיוון הזה".

הבדיקות המורכבות החלו בראשית החודש באמצעות טכנולוגיה חדישה שמאפשרת מיפוי של הטמפרטורה בכל קיר וקיר בחדר הקבורה. "ניתן היה להבדיל בהבדלים בחום בקירות שונים של התא", הסביר אחד המומחים. עם זאת הם ניסו לשמור גם על איפוק - עד להגעת התוצאות הסופיות.

על פי ריבס, פרופסור לארכיאולוגיה מאוניברסיטת אריזונה, תות ענח אמון מת במפתיע במאה ה-14 לפני הספירה, דבר שאילץ את המצרים לקבור אותו בחופזה בתא תת-קרקעי שלא היה מיועד לו מראש. לטענתו, מדובר היה בקברה של נפרטיטי שמתה עשור קודם לכן, הוא נפתח מחדש על מנת לטמון בו גם את המלך הצעיר.

לנפרטיטי, שנועדה בין היתר בשל יופייה יוצא הדופן, היה תפקיד פוליטי ומשמעותי במצרים של המאה ה-14 לפני הספירה. היא תמכה באופן פעיל בבעלה, אביו של תות ענח אמון, שהמיר את האמונה במצרים למונותיאיזם. הפסלים שלה הפכו למזוהים עם מודל היופי הנשי של אותה תקופה.