בחורה, צרפת
צילום:

מדינות רבות באירופה מביעות בחודשים האחרונים דאגה בשל התופעה של צעירים מהיבשת שעוברים להילחם בשורות דאע"ש בעירק ובסוריה. עד כה התמקדו המאמצים באירופה במניעת עזיבתם של נערים, אך כעת מוטרדים שם ממספר הולך וגובר של נערות שמגיעות למזרח התיכון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדיווחים שונים עולה כי נערות רבות מגיעות לסוריה לאחר שענו למודעות המבטיחות להן משרות של סיוע הומניטרי. רק עם הגעתן למדינה המשוסעת הן מבינות לראשונה לאיזו מציאות נקלעו - מציאות שבה רבות מהן מוצאות עצמן נישאות בכפייה ללוחמים, הופכות לשפחות מין, חיות על פי חוקי השריעה תחת פיקוח מתמיד וללא תקווה לשוב לביתן.

"עד עכשיו השפיע האסלאם הקיצוני בעיקר על בנים שכינינו 'נערים רגישים' - מובטלים, בעלי בעיות במשפחה", מספרת דוניה באוזר, אנתרופולוגית צרפתייה ומחברת הספר "הם חיפשו גן עדן ומצאו גיהינום". לדבריה, מאז חודש מרס האחרון חלה עלייה משמעותית בדיווחים על נשים שגויסו לשורות ארגון הטרור.

אימהות מחפשות את בנותיהן
אימהות מחפשות את בנותיהן | צילום:

"מתקשרות אלי אימהות שמספרות על בנותיהן שגויסו בסוריה", מספרת באוזר. "האימהות האלה הן מורות, עורכות דין, עובדות במגזר הציבורי. לפעמים הן באות ממשפחות שאין להן שום קשר להיסטוריה או לזיכרון של האסלאם. עד כה אף נערה לא חזרה משם בחיים. עוד לא אמרנו את המילה האחרונה אבל עד עכשיו אף אחת לא הצליחה לברוח".

האחות האובדת נמצאה בסוריה

נורה אל בהת'י, נערה מצרפת, היא אחת מאותן נשים שמצאו את עצמן אסירות של דאע"ש בסוריה, יחד עם חברתה סהרה. פאהד, נהג משאית מצרפת ואחיה של נורה, נסע לסוריה על מנת למצוא את אחותו ולהשיב אותה הביתה. "ראיתי את אחותי כמו בתמונה, זה הרגיש כמו מקלחת קרה", סיפר פאהד לסוכנות הידיעות רויטרס.

נורה אל בהת'י
נורה אל בהת'י | צילום:

"שנינו התחלנו לבכות, היו לי המון שאלות לשאול אותה אבל לא שאלתי, פשוט שכחתי הכל", סיפר. "התחבקנו, חיזקנו זה את זו, היא לא הפסיקה להחזיק בי חזק. שאלתי אותה 'את באה איתי?', אבל היא התחילה לדפוק את ידיעה על הקיר ואמרה 'אני לא יכולה, אני לא יכולה'".

לדברי פאהד, מפקד הכוח בסוריה איים על אחותו כי יוציא אותה להורג. היא סיפרה כי תחילה הגיעה לעיר חלב ובהמשך הובלה למחנה במקום אחר במדינה. עם זאת, בהוראת המשטרה הצרפתית לא יכול היה פאהד להוסיף פרטים נוספים.

בצרפת, המדינה בעלת הקהילה המוסלמית הגדולה ביותר באירופה, חוששים מאוד מהתגברות זרם הצעירים שמצטרף לשורות דאע"ש. שר הפנים הצרפתי ברנרד קוזנוב העריך כי ישנם כבר אלף אזרחים צרפתים בעירק ובסוריה, בהם עשרות נערות ונשים צעירות.