העולם אוכל הרבה יותר מדי שוקולד ואם זה לא ייפסק ולא ניקח את עצמנו בידיים ונתרחק מטבליות הקקאו והסוכר שבעבור רבים מאיתנו הן הרבה יותר מממתק, היצע השוקולד עוד עשוי להיעלם. או לפחות להצטמצם משמעותית.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אלו לא חובבי הדיאטות או רופאי שיניים שמזהירים אותנו. דווקא יצרני השוקולד המובילים בעולם הם המודאגים. הם טוענים שבמטעי אגוזי הקקאו פשוט לא עומדים בקצב הביקוש. "כשאוכלוסיית העולם גדלה, השווקים שנוצרים גדלים וצוברים עושר", מסביר מארק שכטסקר, מומחה המזון של בלומברג. "הם צורכים שוקולד, שהולך ואוזל".

לדברי היצרנים והמומחים, המצב רק יחמיר. הביקוש גדול ב-70,000 טונות מהייצור כיום, ועד 2030 כבר יגדל לגירעון של שני מיליון טונות. מדוע זה קורה? ראשית בגלל תנאי יובש. מחלות במטעי הקקאו וצמצום השטחים גורמים לירידה בגידול, וגם, שוב - הגלובליזציה: שווקים חדשים בעולם, במיוחד סין והודו, גילו את השוקולד.

מה שעשינו לעגבניות והתותים (צילום: חדשות 2Z)
מה שעשינו לעגבניות והתותים | צילום: חדשות 2Z

אז מה יהיה? "כשמגדלים יתחילו לגדל זנים פרודוקטיביים חדשים, אנחנו נעשה לשוקולד מה שעשינו לעגבניות, מה שעשינו לעוף, מה שעשינו לתותים, אנחנו נהפוך אותם ל'קלקר'. זה הכי מפחיד", מזהיר המומחה מבלומברג. לשוקולד יהיה בוודאי טעם חלש יותר, חלבי יותר, ובעיקר, חובבי השוקולד, תתכננו בשנים הבאות להוציא הרבה יותר כסף - בשביל המנה הבאה.