אילוסטרציה (צילום: אימג'בנק - gettyimages)
הסוף לפונדקאות בתאילנד? אילוסטרציה | צילום: אימג'בנק - gettyimages

הפרלמנט התאילנדי אישר אתמול (חמישי) בקריאה ראשונה את החוק האוסר הליכי הפונדקאות המסחרית במדינה. הצעת החוק עלולה להשפיע על אלפי זוגות בישראל, הנאבקים על זכותם להביא ילד באמצעות אם פונדקאית כשחוק הפונדקאות עדיין בחיתוליו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הצעת החוק, העונש עבור נשים שישתתפו בהליך תמורת כסף יהיה 10 שנות מאסר לפחות. על אף שפונדקאות מסחרית נחשבה עד כה לאסורה על פי הרשויות בתאילנד, עד לאחרונה מרפאות פוריות הציעו את השירות לזוגות שביקשו לעבור את ההליך.

"אנחנו רוצים לשים סוף לרעיון לפיו תאילנד נחשבת ל'מפעל לייצור תינוקות' עבור אזרחים זרים", הסביר חבר הפרלמנט התאילנדי וואלופ טונגקנאנוראק, שיזם את הצעת החוק. "ההצעה אומצה בחום על ידי חברי פרלמנט רבים", הסביר המחוקק.

הצעת החוק החדשה מגיעה על רקע סערה שהתחוללה בתאילנד בחודש אוגוסט האחרון, לאחר שבני זוג אוסטרלים נטשו את תינוקם שנולד לאם פונדקאית, לאחר שגילו כי הוא סובל מתסמונת דאון.

האם הפונדקאית טענה כי נשאה ברחמה תאומים וכי האוסטרלים שילמו לה 15 אלף דולר עבור ההליך. על פי הפונדקאית, לאחר שנולדו התאומים, תינוק ותינוקת, התברר לבני הזוג כי התינוק לוקה בתסמונת דאון. השניים החליטו לקחת עמם את התינוקת הבריאה לאוסטרליה ולהשאיר בתאילנד את אחיה.