נפאל: נערכים להטסת גופות ההרוגים
3 ימים אחרי האסון בפסגת רכס האנאפורנה, התחדשו החיפושים אחר ניצולים ממפולת השלגים. עד כה טרם התקבל סימן חיים מהנעדרת הישראלית מיכל גילי צ'רקסקי. משרד החוץ: 7 פצועים יחולצו לקבלת טיפול רפואי בישראל


ברכס הרי האנאפורנה נמשכים גם הבוקר (שבת) החיפושים אחר ניצולים מסופת השלגים שהביאה למותם של לפחות 29 בני אדם, ביניהם שלושת המטיילים הישראלים - נדב שהם, אגם לוריא ותמר אריאל.
גורמים רשמיים בנפאל מסרו היום כי מרבית המטיילים שהוגדרו נעדרים בעקבות האסון כבר אותרו על ידי צוותי החילוץ, אך במשרד החוץ הודיעו כי טרם התקבל אות חיים מהנעדרת הישראלית מיכל גילי צ'רקסקי, שעקבותיה אבדו במהלך מפולת השלגים באזור ת'רונג לה.
במקביל, שיגרו חברות הביטוח בתיאום עם משרד החוץ מטוס לקטמנדו, ובו מספר רופאים ישראלים מבית החולים הדסה עין כרם ומד"א, על מנת להעניק טיפול לפצועים הישראלים באסון. ממשרד החוץ נמסר כי שבעה פצועים יועברו על ידי הצוות לטיפול רפואי בארץ.
בתוך כך נמשכים גם המאמצים להבאת גופותיהם של ההרוגים באסון לישראל. גופתו של נדב שהם מהיישוב מצפה הושעיה צפויה לנחות הלילה בנתב"ג, בעוד גופותיהם של הנווטת תמר אריאל ואגם לוריא אמורות להגיע לישראל בתחילת השבוע הבא.

עשרות ישראלים טרם יצרו קשר
בנוסף, החלו חברות הביטוח לחלץ מטיילים ישראלים שנותרו על פסגת האנאפורנה במהלך הימים האחרונים, ומתקשים לרדת בשל השלג הכבד שירד באזור. 45 מטיילים הועברו במסוקים מהכפר מננג לכפר ג'ומסום שבעברו השני של ההר - שם יוכלו לחלץ עצמם באמצעות כלי רכב.

ממשרד החוץ נמסר כי בשלב זה פחות מ-40 מטיילים ישראלים ברחבי העולם עדיין מוגדרים "מנותקי קשר", אך אין חשש כי אותם מטיילים היו באזור האסון בנפאל.