החשש מפני האבולה חוצה גבולות. ארכיון (צילום: AP)
אילוסטרציה | צילום: AP

בכירים בבית הלבן הביעו הלילה (שני) חשש כי מדיניותן של חלק ממדינות ארה"ב, לפיהן כל אדם שיש חשש שנדבק באבולה יימצא בהסגר למשך 21 ימים, עלולה להביא לכך שעובדי הסיוע יימנעו מלהגיע למערב אפריקה כדי לטפל בחולים. במקביל, דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי אחות מניו ג'רזי שהושמה בהסגר החליטה לתבוע את המדינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

קאסי היקוקס, שטיפלה בחולי אבולה בסיירה לאון, הוכנסה לבידוד במשך 21 ימים, וכעת טוענת שההחלטה הפרה את זכויותיה החוקתיות, וכי לא סבלה מתסמיני המחלה.

המדינות ניו ג'רזי, ניו יורק ואילינוי הפעילו נוהל לפיו כל אדם שהגיע מסיירה לאון, ליבריה או גינאה, וקיים חשש כי נדבק במחלה הקטלנית יושם בבידוד של שלושה שבועות. בכיר בממשל אובמה אמר כי מהבית הלבן פנו למושלי המדינות הללו והביעו חשש שהנוהל רק יפגע במלחמה במגפה הפושטת במערב אפריקה, ולא להפך, מכיוון שהוא עלול לגרום לרופאים ולאחיות להמנע מלהגיע לאזורים מוכי המחלה. "יש לנו חשש כי לנוהל שלא מבוסס על עובדות מדעיות עלולות להיות השלכות לא רצויות", אמר הבכיר.

לעודד את עובדי הסיוע. אובמה עם חולה שהחל (צילום: רויטרס)
לעודד את עובדי הסיוע. אובמה עם חולה שהחל | צילום: רויטרס

רופאים מדגישים כי קשה מאד להדבק באבולה. זו מחלה שמתפשטת דרך מגע ישיר בלבד של נוזלי גוף של אדם חולה. כמו כן, אדם שאינו סובל מתסמיני המחלה אינו יכול להדביק אנשים אחרים.

מושל ניו יורק אנדרו קואומו הגיב לחששות שהובעו על ידי הבית הלבן, ואמר כי הוא רוצה לעודד אנשים להילחם במגפה, וכי המדינה תעניק סיוע כלכלי לעובדי הסיוע אם יזדקקו לו. "לאנשים אלה יש אומץ בלתי רגיל וחמלה אינסופית, ונעשה מה שנוכל כדי לעודד אותם", אמר קואומו. עם זאת, הוסיף כי לא יהיה שינוי בנוהל הבידוד שהופעל מאז יום שישי.