"אוכפים את החוק הבינלאומי". זריף (צילום: רויטרס, חדשות)
שר החוץ האירני, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

מעצר המכליות הבריטיות בידי אירן: שר החוץ האירני מוחמד ג'וואד זריף טוען היום (שבת) בחשבון הטוויטר שלו כי אירן לא הפרה שום חוק וכי "מעשינו במפרץ הפרסי נועדו כדי לאכוף את חוקי השיט הבינלאומיים". לטענת משמרות המהפכה המכלית הבריטית מוחזקת באירן מכיוון שפגעה בסירת דיג אירנית וכי אנשי הצוות של המכלית מתושאלים בנושא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לדברי זריף כל צעדיה של אירן נעשים על מנת להבטיח את הביטחון באזור המפרץ הפרסי ומצרי הורמוז, ולא לשם התגרות - כפי שבריטניה עשתה בתקרית עם הספינה הסורית בגיברלטר, לטענתו. "בריטניה החייבת להפסיק לסייע לטרור הכלכלי של ארה"ב כלפי אירן", הבהיר השר.

המכלית הבריטית שנלכדה. ארכיון (צילום: חדשות)
המכלית הבריטית | צילום: חדשות

מדינות רבות בחרו לגנות את פעולותיה של אירן ביממה האחרונה מאז עצר את שתי המכליות הבריטיות. משרדי החוץ של גרמניה וצרפת, החתומות על הסכם הגרעין עם אירן, הוציאו שניהם הודעות בנושא וקראו לשחרור המכלית שעדיין מוחזקת בידי אירן.

"מעשיה של אירן פוגמים בניסיונות להרגיע את הרוחות באזור", נכתב בהודעת צרפת. "אנו מגנים בתוקף את הפעולות המדאיגות של אירן וקוראים לשחרור הספינה". בהודעה של גרמניה טענו כי הצעד האירני "אינו מוצדקת".

משרד החוץ הגרמני כתב בהודעתו: "אנו מפצירים באירן לשחרר את המכלית הבריטית ואת אנשי הצוות שלה מיד. כל החמרה במתיחות שכבר קיימת באזור היא דבר מסוכן שחותר תחת המאמצים להרגעה". גם בעולם הערבי נשמעו קריאות לשחרור הספינה הבריטית כשבבחריין וערב הסעודית בחרו להתערב.

בהודעתה של בחריין נכתב כי היא "מגנה בחריפות" את המהלך האירני ומפצירה בטהן להפסיק בפעולות "חסרות האחריות".

ג'רמי האנט (צילום: רויטרס, חדשות)
ג'רמי האנט | צילום: רויטרס, חדשות

 

ביממה האחרונה שר החוץ הבריטי, ג'רמי האנט, התייחס פעמיים לתקרית עם אירן ואמר כי "מעצר המכלית מוביל את טהרן למסלול מסוכן". לדברי השר, "המעשים את מול הם סימן מדאיג של פעילות בלתי חוקית המסכנת את יציבות האזור. בריטניה תשקול את צעדיה בנושא".

אמש אמר כי במידה ואירן לא תחזיר את השליטה על המכליות יהיו לכך השלכות וטהרן תהיה המפסידה הגדולה במידה וחופש התנועה באזור תיפגע. האנט אמר כי הפעולה האיראנית "לא מקובלת", ובריטניה עובדת יחד עם שותפותיה כדי להבטיח את שחרור המכליות. בנוסף הבהיר כי בבריטניה מחפשים דרך דיפלומטית כדי לפתור את המצב.