מרגישים עייפים ולא מסוגלים להחליט מה לעשות כל היום? בית הארחה בדרום קוריאה מציע ללקוחותיו דרך חדשה להתנתק מקשיי היום יום, מהשגרה העמוסה. בית הארחה בהונגצ'און קורא לסגנון שלו "מתקן כליאה להפחתת הלחצים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הדרום קוריאנים ידועים כאומה שבה עובדים קשה, הכי קשה בין אומות ה-oecd. הם עובדים יותר מ-2,000 שעות שנתיות, 300 יותר מהממוצע של המדינות המפותחות. כדי להפחית מהמתח, דרום קוריאנים רבים מחפשים מקומות שבהם הם יכולים פשוט להתנתק.

חלק מהקוריאנים נוקטים בצעדים קיצוניים מאוד על מנת למצוא שקט: החלפת השולחן במשרד או במפעל - בתא "בית סוהר". בבית ההארחה בהונגצ'און שמכנה עצמו מתקן כליאה לא תמצאו פושעים. האסירים הם אורחים שמשלמים על "המאסר".

הצוות סוגר את האורחים בתאים למשך 20 שעות ביום, בהם הם מנותקים לגמרי מהסביבה. לאורחים אין גישה לטלפונים הניידים - בלי טלפונים, בלי הודעות מייל ובלי רשתות חברתיות.

כל יום מתחיל בשש בבוקר, עם התעמלות על פי המסורת הבודהיסטית. את הארוחות מקבלים בזמנים קבועים דרך צוהר בדלת התא הקטן. באופן מפתיע, עבור רוב ה"אסירים" שם זו לא "תקופת מאסר" ראשונה - כמו בעולם הפשע, הם חוזרים לכאן שוב ושוב.

ריו סאון-מי, המשתתפת בנופש "הכלא בתוכי" מסבירה מדוע היא כל כך אוהבת לשהות שם. "זה טוב לקבל הרבה זמן למנוחה וזמן לעצמי", אמרה. "כל הזמן אני נעה קדימה בלי מנוחה ובזכות ההזדמנות הזו המוח שלי יכול להתאושש".

מאחורי בית ההארחה השנוי במחלוקת עומד עורך דין, שהגה את הרעיון לאחר שהתמוטט מעומס בעבודה. הוא קורא לתופעה "הכלא שבתוכי" ומסביר שבמהלך הקריירה שלו הוא חלם שיזרקו אותו לכלא כדי שיוכל לקבל קצת שקט.