N12
פרסומת

שיגור הגשושית לשמש נדחה למחר

בנאס"א קיוו לשגר את הגשושית "פארקר" לחלל, במטרה מיוחדת במינה להצליח להקיף את השמש ולהביא תמונות ראשונות מהכוכב הבוער - אולם קשיים טכניים דחו את השיגור למחר. האתגר המרכזי שעומד בפני נאס"א הוא לדאוג שהגשושית לא תישרף לפני שתצליח להעביר את החומרים הרצויים

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם: | עודכן:
ישיר: הגשושית של נאס"א תגיע לשמש?
צילום: NASA/Johns Hopkins APL/Steve Gribben, חדשות
הקישור הועתק
ישיר: הגשושית של נאס"א תגיע לשמש?
אילוסטרציה: "פארקר" ליד השמש | צילום: NASA/Johns Hopkins APL/Steve Gribben, חדשות

אכזבה בנאס"א: סוכנות החלל האמריקנית נאס"א תכננה לשגר הבוקר (שבת) גשושית לשמש - אולם השיגור נאלץ להידחות למחר, בשל קשיים טכניים. הגשושית, שזכתה לשם "פארקר", תנסה להקיף את הכוכב הענק ולהגיע הכי קרוב שאי פעם הגיע אליו כלי טיס – מבלי לעלות באש לפני שתצליח להעביר את החומרים שתאסוף.

בזכות טיל עוצמתי במיוחד המחובר אליה, תצא הגשושית לדרך בעוצמה הגבוהה פי 55 מזו הדרושה כי להגיע למאדים. הגשושית שוקלת מעט יותר מ-630 קילוגרמים – "כלי טיס קל יחסית", מסביר אנדי דריסמן, ממנהלי הפרויקט. "הוא חייב להיות קל, כי נדרשת המון אנרגיה כדי להגיע למסלול סביב השמש".

הגשושית צפויה להגיע למהירות של כמעט 700 אלף קמ"ש – המהירות הגבוהה ביותר של כלי טיס בהיסטוריה. צפוי לקחת לה מעט פחות משבע שנים להגיע ליעדהּ הסופי, והיא אומרה להקיף את השמש לא פחות מ-24 פעמים. "נגיע למקום אליו מעולם לא העזנו להגיע", מדגישה החוקרת ניקי פוקס. "בכל הקפה, נראה חלקים חדשים מהאטמוספירה של השמש, ונלמד על המכניקות שרצינו לחקור במשך עשרות שנים".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il