רחוק מאור הזרקורים ומהמאבק המתוקשר בין ארה"ב ואירן ישנם תושבי הרפובליקה האסלאמית, שקמים כל בוקר לעבוד ונאבקים בקשיי היום יום. צוות של CNN פגש את האנשים בטהרן שקמים לפני עלות השחר למלא את המדפים בסופרמרקט או לנקות את הרחובות, ומדבריהם מצטיירת תמונה אחרת לגמרי על הסכסוך בין המדינות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

האויב הוא לא העם האמריקני. כאן, המדיניות של המנהיגים שעבורם הם הצביעו היא זו שמדאיגה אותם. כל שינוי קטן במחירים של המזון או בערך של המטבע המקומי משפיעים על חיי היומיום שלהם.

הסכם הגרעין עם אירן (צילום: AP, חדשות)
"אין זמן לצעוק מוות לאמריקה" | צילום: AP, חדשות

"יש לי דברים לעשות, אין לי זמן לצעוק מוות לאמריקה", סיפר מוחמד רזה, בן 42, בעל קצבייה מקומית. רזה מספר שהעבודה בקצבייה ירדה בשבועות האחרונים, מאז שהסנקציות האמריקניות נכנסו לתוקף.

רוחאני (צילום: חדשות)
לא הסכסוך בין המנהיגים מטריד את התושבים | צילום: חדשות

"העלויות משתנות בכל יום", הוא הסביר. "פעם משלוח עולה 500 אלף טומנס ובפעם אחרת 550 אלף. אז זה לא כלכלי בשבילנו - זה לא שווה לנו".

טראמפ. מאיים (צילום: רויטרס, חדשות)
"טראמפ לא סופר אותנו" | צילום: רויטרס, חדשות

כמה מטרים מהחנות של רזה מנקי הרחובות משחקים כדורגל, נהנים מהרגעים האחרונים של החושך. "אין לי הרבה השכלה", מספר רחימי, שהעדיף שלא להגיד מה שם משפחתו. "אין לי הבנה עמוקה. אבל האמריקנים לא מתנהלים בצורה צודקת. טראמפ לא סופר אותנו. יש לו בעיות עם הממשל, אבל במה אנחנו חטאנו?".

"אין לזה קשר לארה"ב", אמר אדם אחר, שביקש להישאר אנונימי. "הם לא אלה שנותנים לי את הלחם. הם לא פה".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/