גשמים עזים שפקדו את דרום-מערב הודו בשבוע האחרון הביאו למותם של לפחות 79 בני אדם שנהרגו בהצפות שנחשבות לקשות ביותר שפקדו את האזור בכמעט מאה השנים האחרונות. הרשויות במדינת קרלה, שמהווה מוקד תיירותי פופולרי, מסרו כי עשרות אלפי בני אדם, בהם תיירים רבים, נלכדו מתחת למפלס המים ההולך וגדל וכי מניין ההרוגים עוד צפוי לעלות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יותר מ-60 אלף בני אדם פונו למחנות סיוע וכוחות צבא גדולים, לרבות חילות האוויר והים, משתתפים במבצע החילוץ שמגיע אחרי שהרשויות נאלצו לשחרר מים מ-35 סכרים שהתמלאו במידה מסוכנת. שחרור לחץ המים הוביל להצפות נרחבות במספר מחוזות. "מצב חירום הוגדר בכל המחוזות בגלל שעוד גשמים צפויים לרדת ביממה הקרובה", מסר גורם בשירותי החירום בקרלה.

הצפות בקרלה שבהודו (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

בעקבות הגשמים וההצפות הוחלט להשהות את כל הטיסות ואת תנועת הרכבות בקרלה. כלי תקשורת במדינה דיווחו על כ-450 סטודנטים שנצורים במכללה שהוצפה. במקביל, בעיר מונאר שבמזרח קרלה, 82 תיירים נצורים באוטובוס שנלכד במפולת בוץ. בשירות המטאורולוגי ההודי מזהירים מפני המשך הגשמים העזים עד יום שבת.

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי התייחס הבוקר בטוויטר למצב החירום: "שוחחתי הבוקר שוב עם השר האחראי על קרלה. דנו במצב ההצפה במדינה. הנחיתי את משרד ההגנה להרחיב את מאמצי החילוץ והסיוע ברחבי המדינה. אני מתפלל לשלומם של אנשי קרלה".

הצפות בקרלה שבהודו (צילום: AP, חדשות)
צילום: AP, חדשות
הצפות בקרלה שבהודו (צילום: AP, חדשות)
צילום: AP, חדשות

קרלה, המוכרת בעיקר בזכות חופיה הציוריים ומטעי התה שלה, סובלת מדי שנה מגשמי מונסון עזים אך נזקי הממטרים השנה חמורים יותר מאלה של ההצפה הקשה ביותר עד כה, שנרשמה בשנת 1924. הרשויות מעריכות שעד כה הוחרבו בסערה יותר מעשרת אלפים קילומטרים של כבישים ואלפי בתים נהרסו או ניזוקו.

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/