במצעד צבאי גדול שהתקיים לפנות בוקר (ראשון) לרגל יום השנה ה-70 להקמתה של צפון קוריאה, החליטה הדיקטטורה המסוגרת להימנע מלהציג את הטילים הבליסטיים הבין יבשתיים שלה. מומחים העריכו היום כי מדובר בהחלטה שהתקבלה בעקבות המגעים עם ארה"ב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

מצעד לרגל 70 שנים להקמת המדינה (צילום: CNN, חדשות)
מצעד לרגל 70 שנים להקמת המדינה | צילום: CNN, חדשות

המצעד הוא מפגן הכוח הצבאי הראשון במדינה מאז פגישתם של מנהיג המדינה קים ג'ונג און ונשיא ארה"ב טראמפ בסינגפור בחודש יוני האחרון, וההערכה היא שההחלטה התקבלה על מנת שלא להכעיס את הנשיא האמריקני. עד השנה נהגו הקוריאנים לשלב במצעד סיסמאות אנטי-אמריקניות, אך השנה הסיסמאות התמקדו בעיקר בפיתוח כלכלי ושיפור חייהם של התושבים.

המצעד הצבאי (צילום: CNN, חדשות)
המצעד הצבאי | צילום: CNN, חדשות

לקראת המצעד, ובעקבות החלפת מסרים דיפלומטיים בין בכירים אמריקנים לאנשי הממשל הצפון קוריאני נשמעו קולות אופטימיים משתי המדינות. "יש לקים אמון ללא עוררין בנשיא טראמפ", טענו. גם הנשיא האמריקני עצמו הביע התלהבותו ביחס להתקדמות במגעים עם המדינה המסוגרת וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "אנחנו נעשה את זה ביחד!".

צעדים דיפלומטיים (צילום: AP, חדשות)
צעדים דיפלומטיים | צילום: AP, חדשות

המצעד הוא אחד האירועים הידועים ביותר בצפון קוריאה ובדרך כלל כולל עד 100 אלף הופעות ריקוד והתעמלות, והצגה של עשרות כלי רכב צבאיים וכלי מלחמה שונים. הוא ידוע בהופעות גרנדיוזית שמשקפות את הערכים הקומוניסטיים של המדינה, ונחלק לשני חלקים: אזרחי וצבאי.

מפגן גרנדיוזי (צילום: CNN, חדשות)
מפגן גרנדיוזי | צילום: CNN, חדשות

שנת 2018 עמדה בסימן דיפלומטי עבור צפון קוריאה והמנהיג הבלתי מעורער העומד בראשה. הנשיא קים יצא לראשונה מגבולות המדינה ונפגש עם נשיא סין בביג'ינג, ועם ראש ממשלת דרום קוריאה באזור המפורז. השיא היה ביוני השנה, כשקים פגש בסינגפור את הנשיא טראמפ לשיחה בת מספר שעות.