סיבה נוספת לחייך: עיזים יודעות לזהות ולהגיב להבעות אנושיות, ויעדיפו להיות בקרבת בני אדם שמחים - כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת "קווין מרי" בלונדון. מטרת המחקר הייתה לבחון את הליך תפיסת הרגשות האנושיים במוחן של עיזים, כדי להוכיח שלא רק בעלי חיים מבויתים, כמו כלבים, יכולים להבין את הסימנים שבני האדם מעבירים עם הבעות פניהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

במהלך המחקר שבוצע בחווה באנגליה, נבחנו התגובות של 20 עיזים להבעות אנושיות. מוביל המחקר, ד"ר אלן מקאליגוט, הציג לחיו פנים לא מוכרות של אותו אדם - פעם כשהוא מחייך ופעם כשהוא זועף. למרבה ההפתעה, מצא המחקר שהעיזים הבדילו בין ההבעות השונות, שהביאו לשינוי בהתנהגות שלהן: הפנים השמחות גררו מצדן סקרנות שהובילה אותן לרצות "להכיר" את האדם המחייך טוב יותר בעזרת חוש הריח שלהן.

להפתעת מוביל המחקר, גם למיקום הפנים בשדה הראייה של העז יש משמעות. ככל שאדם נמצא לימין העז, כף היא תגלה בו יותר עניין. אין לכך הסבר מדויק, מלבד הערכה כי בזמן שמתעוררים בעז רגשות חיוביים, היא מפעילה את הצד השמאלי של מוחה. "יש להבעות שלנו השלכות חשובות על ההתמודדות שלנו, החקלאים, עם העדר", ציין ד"ר מקאליגוט שגם הדגיש כי "היכולת של בעלי חיים לזהות רגשות אנושיים לא בלעדית לחיות המחמד שלכם".

ד"ר מקאליגוט עם אחת העיזים (צילום: skynew, חדשות)
ד"ר מקאליגוט עם אחת העיזים | צילום: skynew, חדשות

ד"ר כריסטיאן נורות', שגם הוא השתתף במחקר, הסביר שעוד קודם לכן היה ידוע שעיזים קשובות להתנהגות האנושית, אך לא היה ידוע שהן יכולות לזהות הבעות פנים אנושיות, כמו זעם ושמחה. "הוכחנו שהן לא רק מודעות להבעות הפנים, אלא שהן גם מעדיפות ליצור קשר עם בני האדם השמחים".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/