N12
פרסומת

השרפה בקליפורניה - הגדולה אי פעם

כ-14 אלף כבאים נאבקים בלהבות במספר מוקדים בצפון קליפורניה, ולפי ההערכה הושגה שליטה רק ב-30% מהשרפה. נזקים רבים נגרמו לרכוש ולסביבה, הנשיא טראמפ מאשים את חוקי המדינה וקורא לכרות עצים

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

"זה מצב חירום, לא זוכרים מצב כזה": השרפות המשתוללות בצפון קליפורניה כבר יותר מ-10 ימים הפכו להיות הגדולות ביותר בתולדות המדינה האמריקנית: בכירים במערך כיבוי האש אמרו כי ככול הנראה לא תושג שליטה מלאה בלהבות בשבוע הקרוב.

הלהבות כילו כבר יותר מ-1,100 קילומטרים רבועים, עשרות בתים נפגעו ועוד עשרות אלפי מבנים מוגדרים בסיכון. על פי הרשויות, הושגה שליטה רק על 30% משרפת הענק.

קליפורניה כולה מתמודדת עם 18 שרפות שבוערות במקביל, וגררו פינויים של עשרות אלפי תושבים מבתיהם. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיב הלילה (בין שני לשלישי) לגל הלהבות וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "השרפות בקליפורניה מועצמות והופכות לחמורות הרבה יותר בגלל החוקים הסביבתיים הגרועים".

"לא זכור לנו מצב כזה"
"לא זכור לנו מצב כזה" | צילום: Sky News, חדשות

טראמפ טען כי החוקים בקליפורניה "לא מאפשרים שימוש בכמויות מסיביות של מים זמינים - הם מופנים לאוקיינוס השקט". עוד קרא נשיא ארה"ב לכרות עצים כדי לעצור את התפשטות הלהבות.

סקוט מקלין, בכיר במערך הגנת היער והשרפות במדינה, אמר שהלהבות "מתפשטות מהר, באופן מאוד אגרסיבי ומסוכן. השרפה התחזקה מאוד תוך ימים ספורים, זו אש עצומה". בכיר נוסף אמר: "לא זכור לנו מצב כזה, הכול בוער".

יותר מ-14 אלף לוחמי אש ממספר מדיניות בארה"ב נאבקים בלהבות, קרוב ל-4,000 מהם בשתי השרפות הסמוכות שזכו לשם "הדלקה בקומפלקס מנדוסינו". גם כוחות כיבוי מאוסטרליה וניו זילנד הוזעקו לעזור.

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il