N12
פרסומת

ספינות, מטוסי קרב ומפציצים

רוסיה תקיים את התרגיל הצבאי הגדול ביותר שנערך על ידה בים התיכון. התרגיל שישלב ספינות טילים וביון, מטוסי קרב ומפציצים כבדים ייערך במשך שבוע וישלב יחידות מארבע מקומות שונים. בתוך כך, המודיעין האמריקני נערך עם מטרות תקיפה נוספות בסוריה

ניר דבורי
פורסם:
ספינות, מטוסי קרב ומפציצים
צילום: חדשות
הקישור הועתק
ספינות, מטוסי קרב ומפציצים
ספינות, מטוסי קרב ומפציצים | צילום: חדשות

רוסיה תקיים בשבוע הקרוב את התרגיל הצבאי הגדול ביותר שערכה אי פעם בים התיכון. בין היתר, ישתתפו בתרגיל 25 ספינות, ספינות טילים ויותר מ-30 מטוסים, ביניהם גם מטוסי הקרב המתקדמים מסוג סוחוי 30 והמפציצים הכבדים מסוג טופלוב 160 ומטוסים לאיתור צוללות.

גם שולות מוקשים, ספינות ביון וספינות למלחמה בצוללות ישתתפו. גורמים במשרד ההגנה הרוסי אמרו כי הספינות, שכרגע נמצאות בים התיכון, מגיעות מארבע יחידות שונות: מהים הצפוני, הבלטי, השחור והכספי. לדבריהם רק הכוח שמוצב באוקיינוס השקט לא לוקח חלק במשט לים התיכון.

המפציץ הרוסי המתקדם
המפציץ הרוסי המתקדם | צילום: חדשות

בתוך כך, גורמי מודיעין אמריקנים הכינו רשימה ראשונית של מתקני נשק כימיים סוריים, שאותם יוכלו לתקוף אם הנשיא דונלד טראמפ יורה על תקיפה נוספת, כך דווח הלילה ברשת CNN.

המודיעין האמריקני אוסף מטרות בסוריה
המודיעין האמריקני אוסף מטרות בסוריה | צילום: רויטרס, חדשות

הפרסום מצטט גורם שמדגיש שהחלטה על עצם ביצוע תקיפה נוספת בסוריה לא נתקבלה, אך הצבא "יכול להגיב במהירות" אם אסד יבצע מתקפה כימית. הנתונים שמופיעים ברשימה הראשונית יועברו לפנטגון כדי שיוכלו להתכונן לתקיפה, שהנשיא יחליט להוציא לפועל.