המאבק בתמותת התינוקות - ותפקיד ההנקה: דוח חדש של יוניצ"ף וארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) קובע שלתינוקות שמונחים על חזה אימם כדי לינוק בשעה הראשונה לחייהם יש סיכויי הישרדות טובים יותר. לפי המחקר שפורסם השבוע, התינוקות שלא יונקים בשעה הראשונה לחייהם ניצבים בפני אתגרים שמסכנים את חייהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הדוח שנכתב תחת הכותרת "לתפוס את הרגע" מצביע על כך שהיום - שלושה מתוך חמישה תינוקות לא יונקים בשעה הראשונה לחייהם: על פי החוקרים, אותם ילדים עלולים להיות בסכנת מוות וחשופים למחלות. כמו כן, לילדים שלא ינקו בשעה הראשונה לחייהם יש סיכויים נמוכים יותר לינוק בהמשך הדרך.

המומחים קובעים שיותר מידי תינוקות ממתינים יותר מידי להנקה בשעה הראשונה לחייהם מסיבות שונות – כמו למשל קבלת מזון או נוזלים שלא מהאם. הדוח קובע שהכי הרבה תינוקות יונקים בשעה הראשונה במזרח ודרום אפריקה (65%) והכי פחות במזרח אסיה והאיים באוקיאנוס (32%). מנגד, 9 מכל 10 תינוקות בבורוניי וסרי לנקה יונקים בשעה הראשונה לחייהם, באזרבייג'אן ובמונטנגרו 2 מכל 10 תינוקות יונקים בשעה הראשונה.   

מאייקה ארטס, מומחית תזונה מקרן האו"ם יוניצ"ף, הסבירה: "חשוב להתחיל בהנקה בשעה הראשונה של החיים מפני שזה עוזר להתחיל תהליך הנקה נכון, זה מסייע במניעת מוות תינוקות בחודש הראשון לחייהם וגם עוזר להגן עליהם ממחלות מסוימות".

"הכול תלוי בתמיכה שהאם מקבלת בשעה הראשונה שאחרי הלידה", ציינה. "זה תלוי בחברה, אם יש נורמות חברתיות שתומכות בהנקה בשעה הראשונה, זה גם תלוי במידה רבה בתמיכה שהיא והתינוק מקבלים בלידה. אנחנו רואים לצערנו, אפילו בלידות עם אנשים מיומנים או בבתי חולים ומתקנים דומים אחרים, שהתמיכה לא תמיד קיימת. לעיתים ניתן מזון או נוזל אחר, לפעמים התינוק והאם מופרדים זה מזה ולפעמים יש התערבויות שאינן הכרחיות, ומעכבות את תחילת ההנקה בשעה הראשונה".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/