התושבים מתכוננים לסופה (צילום: SKY NEWS, חדשות)
התושבים מתכוננים לסופה | צילום: SKY NEWS, חדשות

סופת ההוריקן האימתנית "פלורנס" המתקרבת לאיטה לחופיה המזרחיים של ארצות הברית גורמת לבהלה בקרב מיליוני התושבים שחיים בנתיב ההרס הצפוי. במרכז האמריקני הלאומי לחקר הוריקנים הזהירו היום (רביעי) כי הסופה עלולה לסכן חיים וטענו שזו תהיה הסופה החזקה ביותר שתכה בחוף המזרחי מאז 1992.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הסופה צפויה לפגוע באדמת היבשת כבר מחר וביום שישי כשאת עיקר העוצמה יספגו צפון ודרום קרוליינה. במרכז המעקב סיפרו היום שהרוחות הנגרמות מהסופה מגיעות למהירות של 220 קילומטר לשעה וכי הם צופים כמויות גשם עצומות. במרכז המעקב להוריקנים סיפרו כי הסופה מוגדרת כרגע בעוצמה 4 והיא מתקדמת בצורה יוצאת דופן - בקו ישר - הישר לחוף המזרחי. עבור תושבי צפון ודרום קרוליינה, שיותר ממיליון מהם התפנו מבתיהם, זוהי הסופה הראשונה שתכה בהם ישירות מזה שישה עשורים.

"רוחות עזות והצפות בדרך" (צילום: NASA, חדשות)
מבט על הסופה מהחלל | צילום: NASA, חדשות

בתי ספר ומוסדות חינוך אחרים כבר נסגרו בנתיב ההרס הצפוי ותושבים רבים החלו לאגור מוצרי מזון ומים. באזורים רבים מלאי הדלק בתחנות אזל אך התושבים אינם מאבדים את העשתונות ושומרים על אופטימיות: "כולנו מאוחדים ונלחם בזה יחדיו".

תושבים החלו לאגור מזון (צילום: SKY NEWS, חדשות)
תושבים החלו לאגור מזון | צילום: SKY NEWS, חדשות

"לסופה הזו יש את כל המספרים והתכונות כדי לעשות נזק של ממש, אני מתכוננת לזה", סיפרה לין דניאל, תושבת דרום קרוליינה. "כולם מפחדים , בכל פעם שמזכירים את הגשם - אני בהתקפת חרדה, אני לא ישנה", הוסיפה לינדה ג'ונס, בעלת מסעדה במרילנד. כל החיים שלנו מוקפאים. זה גיהינום - אם יש בגיהינום מים - זה מה שזה - ככה הם נראים".

טראמפ (צילום: SKY NEWS, חדשות)
טראמפ בהכנות לסופה | צילום: SKY NEWS, חדשות

אולם ישנה קבוצה אחת שלא נמצאת בין המפונים: האסירים, הסוהרים והצוות המקצועי בבית הכלא המדינתי בדרום קרוליינה, ובשלושה בתי כלא עירוניים בווירג'יניה.  בכלא בדרום קרוליינה ישנם כ-650 אסירים, שצפויים להישאר במתקן – זאת לאחר שבשנת 1989 סופה שהיכתה במקום לא גרמה לו נזק. "בעבר, היה בטוח יותר להישאר עם האסירים במקום מאשר לברוח איתם", טען הדובר לאתר Vice News.

עם זאת, בעבר אסירים שנאלצו להישאר בבתי כלא סבלו קשות: במהלך הוריקן הארווי, למשל, התנאים במתקני הכלא בטקסס הידרדרו במהירות – בחלק מהתאים הגיעו המים לגובה הברכיים של האסירים, זרם המים נפסק ללא התרעה מספר פעמים ביום והביוב עלה בחלקים נרחבים מהמתקנים. במהלך הוריקן קתרינה בניו אורלינס, ההשלכות היו חמורות אף יותר: רבים נהרגו ועוד מאות נעדרים לאחר שבתי כלא הוצפו – עם אסירים ועצורים בתוכם.