דרמת חילוץ הנערים בתאילנד: כוחות החילוץ שפועלים במקום פרסמו הבוקר (רביעי) סרטון בו נראים 12 הנערים מקבלים טיפול רפואי מחובש של יחידת קומנדו תאילנדית. בסרטון הנערים נראים מחויכים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

מושל צ'יאנג ריי קיים הבוקר מסיבת עיתונאים בה אמר כי הצוותים לא ינסו לחלץ את הנערים במידה והמצב יהווה עבורם סכנה. בסרטון שהתפרסם שבו החובש מעניק טיפול לנערים - החבורה נראית מחויכת בשעה שהחובש מספר להם בדיחות. הנערים פנו למשפחותיהם ואמרו כי מצבם טוב.

למרות החיוכים הדרמה רחוקה מסיום - תשעה ימים אחרי שאבדו עקבותיהם. אתמול התברר שמבצע החילוץ, בשיא העונה הגשומה בתאילנד, עלול לקחת שבועות ואפילו חודשים.

הילדים, בני 11 עד 16 ועוזר המאמן בן ה-25, נעלמו ב-23 ביוני ליד צ'אנג ראי אחרי שיצאו לסייר במערות בפארק מיוער לאחר אימון כדורגל. מספר לוחמים בקומנדו ימי, לרבות חובש ויועץ, צפויים להישאר עם הקבוצה לאחר הגילוי הדרמטי שלהם על ידי צוללנים שהתאמצו במשך שעות לפלס את דרכם דרך החריצים והפתחים הצרים דרך המים העכורים.

התיעוד החדש מחילוץ הנערים בתאילנד (צילום: רויטרס, חדשות)
1000 בני אדם משתתפים בפעולות החילוץ | צילום: רויטרס, חדשות

המערה שאליה נקלעו הנערים נמצאת בנקודה יחסית גבוהה באחד ההרים באזור. חברי הקבוצה נכנסו למערה וטיפסו לאזור גבוה יותר בתוכה, עד שבאו המים ממקום גבוה עוד יותר והם נתקעו. כשהחלו גורמי החירום במאמצי החילוץ, הם האמינו שהנערים נמצאים בנקודה שמכונה "חוף פטאייה", כמובן לא החוף המפורסם בדרום. אלא שבפועל הנערים נמצאו במרחק של 400 מטרים משם.

הדרך להוציא את הנערים משם צפויה להיות מסובכת מאוד. הילדים בעצם נמצאים באזור רווי כוכים, מעין "חדרים" שלכאורה נחשבים לבטוחים ויש בהם כיסי אוויר. אלא שהמערה מוצפת חלקית, כשבמספר קטעים המים בגובה 10 מטרים. אם הנערים יצליחו לעבור מרחק של שלושה קילומטרים, הם יגיעו לבסיס שהקימו המחלצים בחלל הגדול במערה. משם הדרך החוצה צפויה להיות קלה יחסית.

בפני כוחות החילוץ עומדות שלוש אפשרויות: הראשונה היא באמצעות צלילה אך על פי הדיווחים חלק מהנערים לא יודעים לשחות והחשש הוא שלא יצליחו. השנייה היא להעביר מזון ושתייה פנימה לתקופה הקרובה ולחכות שהגשמים ייפסקו אך תרחיש זה עלול לקחת חודשים. והאפשרות השלישית היא לקדוח בהר ולשלוף את הנערים החוצה אך יש סכנה שהסלע תתמוטט על ראשם של הנערים.

בשלב זה עדיין לא ברור איזו חלופה נבחרה. יותר מ-1,000 אנשים מעורבים במאמצי החילוץ מבריטניה, מרוסיה, משוויץ, מאוסטרליה, מסין וגם מסייעים מישראל. בינתיים ה-13 קיבלו ג'ל עתיר קלוריות ומינרלים שיחזיק אותם במהלך מאמצי החילוץ.