טיל בצפון קוריאה, ארכיון (צילום: KCNA, חדשות)
"איום חדש על ארה"ב", הטיל ששוגר | צילום: KCNA, חדשות

צבא ארה"ב ודרום קוריאה ערכו הלילה (רביעי) תרגיל משותף בו שיגרו טילים לעבר ים יפן הסמוך לחצי האי הקוריאני, כך אישר הצבא האמריקני בהצהרה רשמית מטעמו. לפי ההודעה, התרגיל בוצע בתגובה לשיגור הטיל הבליסטי לטווח רחוק של צפון קוריאה שלשום ונועד להמחיש את שיתוף הפעולה המוצלח בין ארה"ב ודרום קוריאה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתוך כך, הפנטגון אישר באופן רשמי כי הניסוי האחרון של פיונגיאנג היה שיגור טיל בין-יבשתי לטווח רחוק המהווה פריצת דרך בתכנית הטילים הצפון קוריאנית. זאת, בניגוד להערכות הראשוניות לפיהן הטיל ששוגר יכול להגיע לטווח בינוני בלבד.

לפי הודעת הפנטגון, הניסוי ממחיש את גודל האיום החדש שמציב הטיל על ארה"ב ובעלות בריתה. "ארה"ב מוכנה להגן על עצמה, על בעלות בריתה ולהשתמש בכל הכלים שברשותה נגד האיום המתפתח מצפון קוריאה", הובהר.

טילרסון מציע מו"מ (צילום: רויטרס)
גינוי חריף. מזכיר המדינה טילרסון | צילום: רויטרס

בכך למעשה מכירה ארה"ב לראשונה כי הטיל ששיגרה צפון קוריאה מציב חלק משטחה תחת איום גרעיני מצדה של פיונגיאנג, וזאת משום שאלסקה נמצאת בטווח של הטיל הבליסטי ששיגרה המדינה המסוגרת שלשום.

ארה"ב: "דרושה תגובה עולמית"

עקב הניסוי הודיעה מועצת הביטחון של האו"ם כי היא צפויה להתכנס בזמן הקרוב לדיון חירום בנושא והיא צפויה לדון בסנקציות נוספות שיוטלו על פיונגיאנג.

מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון גינה בחריפות את הניסוי ואמר שהוא שהטיל מהווה "הסלמה חדשה" באיום הגרעיני על ארה"ב ועל העולם. "לאיום עולמי דרושה תגובה עולמית", אמר. בהמשך פנה טילרסון למדינות המקיימות יחסים כלכליים או צבאיים עם צפון קוריאה ודרש מהן לנתק את היחסים מפני שהן "עוזרות לקיים משטר מסוכן".

קים ג'ונג און. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
קים: "לא ננהל מו"מ עם ארה"ב" | צילום: רויטרס, חדשות

עוד הלילה אישרה צפון קוריאה כי הטיל ששיגרה הוא אכן טיל בליסטי בין-יבשתי שיכול לשאת ראש נפץ גרעיני גדול כפי שחששו במערב. בסוכנות הידיעות הרשמית של פיונגיאנג נמסר כי הניסוי "הושלם בהצלחה" והוא הוכיח את יכולתו של ראש הנפץ הגרעיני להיכנס בחזרה לאטמוספרה.

מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אמר שהניסוי השלים את היכולת של הנשק האסטרטגי שלו, הכולל בארסנל שלו בין היתר מאגרים של פצצות אטום ומימן. קים הוסיף כי "לא ינהל משא ומתן עם ארה"ב ולא יוותר על תכנית הטילים עד אשר וושינגטון תשנה את המדיניות העוינת שלה נגדנו".