"אם באמת נעשה שוחד זו בגידה" (צילום: רויטרס, חדשות)
צוללת ישראלית בגרמניה (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

התאגיד הגרמני "טיסנקרופ" הודיע היום (שלישי) כי לא מצא כל עדות לשחיתות בעסקת הצוללות וכלי שיט נגד צוללות עם ישראל – כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס בנוגע לעסקה שעומדת במרכז חקירת המשטרה בתיק 3000. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהודעת החברה נאמר כי הבדיקה פנימית שנערכה בעקבות פתיחת החקירה וההתפתחויות בה הסתיימה לעת עתה. עם זאת, ציינו בתאגיד כי הבדיקה הייתה מוגבלת משום שלא התנהלה גם בישראל ומכיוון שלחברה אין את הסמכויות שיש למשטרה ולתביעה במדינה. 

"על בסיס פעולות הבדיקה שיכולנו לבצע לא מצאנו כל ראיה שתצביע על קיומה של שחיתות, ביחס לפרויקט הצוללות או ביחס לכלי השיט נגד צוללות", נכתב בהודעה. "עם זאת, מדובר בממצאים זמניים בלבד". בחברה אף הכחישו כי העסקה עם ישראל הושהתה, כפי שפורסם הבוקר.

צוללים לפרשה 3000 - העסקה והשאלות הקשות

בתוך כך, ממשלת גרמניה, שהייתה אמורה לממן חלק מהעסקה לרכישת הצוללות וכלי השיט, דחתה את מועד החתימה על הסכם המכירה בשל החשד לשחיתות - כך פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות". החתימה הייתה אמורה להתקיים בשבוע הבא במעמד שגריר ישראל בגרמניה יעקב הדס, אך היא נדחתה למועד לא ידוע.

על פי הפרסום, דחיית החתימה עלולה להוביל בסופו של דבר לביטול העסקה בין המדינות. בשל החשש, טס לאחרונה מנכ"ל משרד הביטחון אודי אדם לגרמניה לפגישה עם מקבילו הגרמני כדי לקדם את העסקה.

מגעים מול גנור לעסקת עד מדינה

לפני שבועיים אישרה המועצה לביטחון לאומי בגרמניה את עסקת מכירת הצוללות אך סייגה זאת בתנאי שהחקירה לא תעלה מעשי שחיתות בתהליך. אתמול פורסם לראשונה בחדשות 2 כי מיקי גנור, המתווך בין המספנה הגרמנית "טיסנקרופ" למערכת הביטחון בישראל, נמצא במגעים מתקדמים לחתימה על הסכם עד מדינה עם המשטרה. המגעים הללו ככל הנראה מעידים על כך שהעסקה אכן מושחתת.

על פי החשד, גנור נתן שוחד למפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום, והאחרון סייע לו ולמספנה הגרמנית לזכות במכרז של משרד הביטחון בשווי של מיליארד ו-200 מיליון יורו. מעצרו של גנור הוארך אתמול בארבעה ימים נוספים בהסכמה בין הצדדים וכך גם מעצרו של המשנה למועצה לביטחון לאומי לשעבר, אבריאל בר יוסף. אלוף במיל' מרום זומן אמש בבהילות להמשך חקירה בעניינו.