ארמגדון זה כאן: ביום שישי האחרון הכריזה סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) על כוונתה לפעול להסיט ממסלולו אסטרואיד קטן שעושה בימים אלה את דרכו לכדור הארץ. משימת ההסטה תהיה הראשונה מסוגה במסגרת התוכנית החדשה של הסוכנות להתמודדות עם אסטרואידים גדולים שעלולים לגרום נזק עם פגיעתם בכדור הארץ. אם הניסוי יצלח, הסוכנות תוכל בכך למחוק תרחיש אחד מרשימת הסכנות שעלולים להביא לקץ הימים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בנאס"א הבהירו כי אסטרואידים פוגעים בכדור הארץ כמעט מדי יום, אך רובם קטנים ומתפרקים עם חדירתם לאטמוספרה. עם זאת, זה צפוי להיות הניסוי הראשון במסגרת הפרויקט "להסטה כפולה של אסטרואידים" (DART), מיזם משותף לנאס"א והמעבדה לפיזיקה יישומית באוניברסיטת ג'ונס הופקינס במרילנד, שמיועד להתמודד עם אסטרואידים שגדולים מדי מכדי להתפרק טרם פגיעתם בכדור הארץ.

המטרה של הניסוי היא מערכת אסטרואידים בשם "דידימוס", שפירושה "תאומים" ביוונית. מדובר במערכת בינארית של אסטרואידים שמורכבת משני סלעים: "דידימוס A" הגדול, ו"דידימוס B" הקטן יותר, שמקיף במסלול את הסלע הגדול.

אם הניסוי יצלח - נמנע מתמונות כאלה (צילום: foxnews)
אם הניסוי יצלח - נמנע מתמונות כאלה | צילום: foxnews

כלי הנשק נגד האסטרואיד - גשושית בגודל מקרר

"DART יהיה המשימה הראשונה של נאס"א שתדגים את טכניקת ההתנגשות הקינטית - פגיעה באסטרואיד במטרה להסיטו ממסלולו - שנועדה להגן מפני פגיעה פוטנציאלית של אסטרואיד בעתיד", הסביר לינדלי ג'ונסון, קצין ההגנה הכוכבית של נאס"א בוושינגטון. "הצעד הזה מקדם את הפרויקט לקראת ניסוי היסטורי על אסטרואיד קטן ובלתי מאיים".

צמד הסלעים צפוי להגיע לכדור הארץ באוקטובר 2022, אז נאס"א תשגר גשושית בגודל מקרר לעבר האסטרואיד הקטן מבין השניים - "דידימוס B". ברגע הפגיעה בסלע, החללית תנוע במהירות דמיונית של 21 אלף קמ"ש.

"תכנית DART היא שלב קריטי בהוכחה כי אנו אכן מסוגלים להגן על עולמנו מפני פגיעה של אסטרואיד בעתיד", אמר אנדי צ'נג, בכיר בצוות באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. "באמצעות התוכנית נוכל להראות כיצד נוכל להגן על כדור הארץ מפגיעה עתידית באמצעות טכניקת ההתנגשות הקינטית בכך שנסיט את העצם המסוכן לעבר מסלול תעופה חלופי שלא יאיים על כדור הארץ".