מנהג הטלאק המשולש נפוץ בקהילות הסוניות בהודו (צילום: SKY NEWS)
מנהג הטלאק המשולש נפוץ בקהילות הסוניות ב | צילום: SKY NEWS

בית המשפט העליון בהודו פסק השבוע כי הליך הגירושין האסלאמי, הליך בו מעורב הגבר בלבד - אינו חוקתי. בית הדין ההודי קיבל את ההחלטה ברוב של 3 שופטים מול 2 , זאת למרות התנגדות חלקים בקהילה המוסלמית במדינה. מדובר ניצחון משמעותי לפעילים למען זכויות האדם והנשים בפרט בהודו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הודו היא אחת ממספר מדינות בהן האזרחים הגברים המוסלמים יכולים להתגרש מנשותיהם בתוך דקות על ידי אמירת המילה "טלאק" (גירושין) שלוש פעמים, אפילו בהודעת SMS. ההחלטה של בית המשפט התקבלה לאחר שחמש נשים מוסלמיות שגורשו בנוהל אמירת הטלאק המשולשת פנו לארגוני זכויות אזרח לעזרה.

בית המשפט העליון בהודו (צילום: SKY NEWS)
בית המשפט העליון בהודו | צילום: SKY NEWS



"נשים מוסלמיות בהודו סבלו במשך 70 שנה", אומרת זכיה סומאן פעילה חברתית מוסלמית מבהרטייה. "זהו יום היסטורי עבורנו, אבל זה לא מסתיים כאן. אני לא יכול לספר כמה נשים הודיות תומכות בנו, למרות השייכות הדתית שלהן".

בשנים האחרונות ישנם יותר ויותר מקרים בהודו בהם גברים נשואים מוסלמים מגרשים את נשותיהם על ידי הודעות הטקסט עם המילה טלאק, אפילו בהודעות "וואטסאפ" או "סקייפ". ברשת BBC טוענים שלמנהג הטלאק המשולש אין סימוכין בקוראן או בחוקי השריעה. בקוראן, על פי הרשת הבריטית, יש הסבר מפורט על הליך גירושין שאמור להמשך שלושה חודשים.

_OBJ



ברוב המדינות המוסלמיות, כולל פקיסטן ובנגלדש השכנות, הנוהל לא מקובל. בהודו המנהג דווקא צבר תאוצה, עד עכשיו. בקהילה המוסלמית בהודו ישנם פעילים שמתכוונים להילחם בחוק החדש וטוענים שלמערכת המשפט ההודית אן זכות להתערב בנושאים של הדת המוסלמית.