N12
פרסומת

מושל פלורידה: "תתפנו מיד אתם לא תשרדו"

יותר מ-5.5 מיליון תושבים כבר התפנו בפלורידה לקראת פגיעתה הצפויה של סופת ההוריקן "אירמה" ומושל המדינה קורא שלא לקחת סיכונים ומזהיר מעוצמתה. "לא ייאמן כמה הסופה הזאת חזקה והרסנית, היא קטלנית", אמר. "מפלס המים עלול לעלות בכ-4 מטרים"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

אחרי החורבן וההרוגים שהותיר הוריקן "אירמה" ברחבי הקריביים, כוננות עליונה בפלורידה שבארה"ב לקראת פגיעתה הצפויה של הסופה הלילה או מחר בבוקר. במדינה מתנהל מבצע הפינוי האזרחי הגדול בהיסטוריה של ארה"ב והמושל ריק סקוט מזהיר: "זאת סופה שהורגת, אתם לא תשרדו את זה".

סקוט קרא לכל התושבים באזורים שבהם הוצאו הוראות פינוי לעזוב מיד את בתיהם: "עליית מפלס המים שנגרמת על ידי הסופה היא מה שמדאיג אותנו, זה יכול להגיע לארבעה מטר".

"אירמה" הגיעה לארצות הברית
מיאמי - לקראת פגיעת הסופה | צילום: רוייטרס

"לא ייאמן כמה הסופה הזאת חזקה והרסנית, היא קטלנית", המשיך המושל להזהיר. "זה הולך להשפיע על שני קווי החוף שלנו. אתם חייבים להתפנות למקלט. אם אתם באזור שהורנו לפנותו תעברו לחברים, אל תהיו בכבישים".

ההוריקן "אירמה" אמנם נחלש מעט ומוגדר כעת בדרגה 3 אך הוא צפוי להתחזק שוב לפני שיגיע לפלורידה. לפי התחזיות של מרכז ההוריקנים הלאומי של ארה"ב, כשהסופה תפגע בפלורידה היא תהיה בדרגה 4 "בלבד", תוך הורדת ממטרים כבדים ביותר ועם רוחות עזות במהירות של 178-208 קמ"ש.

רשויות החירום בפלורידה הודיעו היום כי עד כה 5.6 מיליון אזרחים - רבע מתושבי המדינה - הונחו להתפנות מבתיהם במבצע הפינוי האזרחי הגדול ביותר בהיסטוריה האמריקנית.

במהלך הלילה הכה ההוריקן בצפון קובה וגרם לנזקים כבדים ביותר. לפי הדיווחים במדינה יש חשש כבד לחייהם של עשרות בני אדם והנזק שנגרם נאמד במיליארדי דולרים. גשם כבד עדיין יורד במדינת האי תוך שהוא מלווה ברוחות עזות המקשות על פעולות החילוץ של האזרחים שנלכדו.

פרסומת
כש"אירמה" הכתה בקובה
כש"אירמה" הכתה בקובה | צילום: רוייטרס

כרגע ישנם שני הוריקנים נוספים באוקיינוס האטלנטי: "חוזה", בעוצמה 4 המתקדם גם הוא לחופי אמריקה ו"קטיה", שפגע הבוקר (שעון ישראל) בחופה המזרחי של מקסיקו. עם זאת, מרכז ההוריקנים האמריקני חזה כי "קטיה" צפוי להיחלש כבר ביממה הקרובה - אך הוסיף כי ככל הנראה "חוזה" ימשיך להיות עוצמתי ולהוות סכנת חיים