אם יש משהו בנוף של לונדון שמזוהה יותר מכל עם העיר זה שעון הביג בן. ואם יש קול שהתושבים באזור מכירים יותר מכל זה את צלצול הפעמון שלו בכל רבע שעה. אלא שהפעמון שניצב בראש מגדל ארמון ווסטמיניסטר, משכנם של בתי הפרלמנט הבריטיים, השמיע היום (שני) את הצלצולים העמוקים שלו בפעם האחרונה לפני שהוא יידום הודות לשיפוצים שיימשכו עד 2021.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השעון צילצל 12 פעמים בצהרי היום על פי שעון לונדון והשעון שהחל לצלצל ב-1859 יחדול מלפעול. בצוות האחזקה של המגדל ושל השעון עצמו מחכים להפסקה הזו זמן רב, והשעון הוויקטוריאני והמגדל שבראשו הוא עומד יכנסו תחת משטר עבודות. התיירים וחובבי הסמלים והצלילים הלונדוניים והבריטיים בכלל, יצטרכו להסתפק בתמונות או בזיכרונות בארבע השנים הקרובות.

יתאספו למשמרת מחאה. רחבת הביג בן (צילום: רויטרס)
יתאספו למשמרת מחאה. רחבת הביג בן | צילום: רויטרס

מי שלא יוכל לשרוד את השתיקה של הפעמון יקבל את הצליל בציון ראש השנה - אז, אומרים המשפצים, הם יאפשרו לפעמון לצלצל באופן חריג. היום בצהריים חברי הפרלמנט יתאספו יחד עם ההמונים לשמוע את "הצלצול האחרון".

הפעמון יידום (צילום: רויטרס)
הפעמון יידום | צילום: רויטרס

חלק מחברי הפרלמנט הבריטי טענו בדיון בנושא כי מדובר בהפסקה ארוכה מידי. יו"ר מפלגת הלייבור, ג'רמי קורבין, אמר אמנם כי "לא מדובר באסון לאומי", אך חבר המפלגה סטפאן פאונד ארגן 20 מחבריו ואמר כי הם יתאספו "תחת השעון בראש מושפל אבל עם תקווה בלב". למפגן חוצה המפלגות יצטרף גם טום ברייק, חבר המפלגה הליברלית. גם ראש הממשלה תרזה מיי אמרה כי "זה לא יכול להיות נכון" שהשעון יהיה תחת שיפוצים לכל כך הרבה זמן, אבל ועדת הבית של הפרלמנט היא זו שקיבלה את ההחלטה.

לוועדה ניתנה הסמכות להחליט מתי צריך להפסיק את פעילות השעון והיא זו שעומדת מאחורי העובדה שהוא יחדול ממנה לתקופה הארוכה ביותר ב- 157 שנות קיומו. חבר הפרלמנט מהמפלגה השמרנית השלטת קונור בארנס אמר בהתייחס לנושא כי "ועדת הבית הצליחה להביא למה שאפילו חיל האוויר הגרמני לא הצליח - לעצור את הביג בן". הוא התבדח והרגיע - "הביג בן נעצר כבר בעבר במהלך שיפוצים ב-2007. הוא שופץ גם בין 83' ל-85', והוא אף התפוצץ ב-1976 והיה מנותק לזמן מה. לדעתי - חברי הפרלמנט שיאספו למשמרת מחאה אלו לא מי שקריירה פוליטית ארוכה מונחת לפניהם".