בפייסבוק מסיקים מסקנות (צילום: רויטרס, חדשות)
המשמעות: גישה לפרטיהם של אלפים | צילום: רויטרס, חדשות

משרד המשפטים האמריקני הגיש לבית המשפט צווים שיאפשרו גישה לחשבונות הפייסבוק של שלושה אזרחים אמריקניים. המשמעות בפועל היא גישה פוטנציאלית לחשבונותיהם של אלפים ברשת החברתית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הצווים מכוונים לשלושה משתמשים שנחשבים כאקטיבסטים הפועלים נגד ממשל טראמפ. השלושה הוגדרו על ידי עורכי דינם כ"פעילים אנטי ממשלתיים שדיברו באירועים מאורגנים ובאופן כללי הם ביקורתיים מאוד כלפי מדיניות הממשל".

טראמפ. "לא נשכח" (צילום: רויטרס, חדשות)
"ביקורתיים מאוד כלפי הממשל" | צילום: רויטרס, חדשות

אחת מהפעילות היא אמליה טלאריקו שהפעילה עמוד פייסבוק שבו נדונו ואורגנו מחאות יום ההשבעה של טראמפ. לעמוד נכנסו כ-6,000 משתמשים, שאם הממשל האמריקני יקבל את האישור הנדרש מבית המשפט תהיה לו גישה לפרטיהם האישיים. טלאריקו התריאה בפני בית המשפט על ההשלכות של אישור כזה ואמרה שזה יאפשר לממשל גישה לסיסמאות אישיות, פרטי כרטיסי אשראי ובנוסף, רשימות של מוזמנים לאירועים פוליטיים בחסות העמוד.

בנוסף לטלאריקו צווי החיפוש מכוונים כלפי לייסי מקאולי ולגבה קרפור. קרפור מגדיר עצמו כפעיל פוליטי והוא נאבק בבית המשפט כנגד הצווים. לטענתו העמוד שלו מכיל כמות רבה של חומר הקשור לחייו האישיים. בנוסף הוא הכחיש את מעורבתו במהומות בווישנגטון אך הודה שהשתתף ועזר לארגן עשרות הפגנות ואירועים שונים למען מטרות פוליטיות.

נכון לעכשיו, פייסבוק טרם הגיבה האם היא מתכננת להיענות לצווים אלו. האיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות, המייצג את שלושת המשתמשים הגיש בקשה נגד הצווים. "הדבר המצמרר בצווים הללו הוא שהמידע אודות הפעילים הללו והשקפותיהם יהיה בידי הממשל נגדו הם מפגינים", אמר סקוט מישלמן, עורך הדין של האיגוד. לטענתו, הצווים הוגשו לפייסבוק כבר בפברואר השנה אך הם היו נתונים תחת צו איסור פרסום אשר מנע מפייסבוק להודיע לשלושת המשתמשים שהממשלה מעוניינית במידע שלהם. הוא הוסיף כי צו האיסור בוטל בספטמבר ולפיכך קיומן של הצווים נחשף, מה שהוביל את הסיפור לפתחו של בית המפשט.