ביצע תרגיל לא טוב (צילום: הוועד האולימפי בישראל)
ביצע תרגיל לא טוב | צילום: הוועד האולימפי בישראל

יום התחרויות הראשון לא האיר פנים לישראלים: המתעמל אלכס שטילוב, שהעפיל לגמר בתרגיל הקרקע בשתי האולימפיאדות האחרונות, זכה לניקוד נמוך - ולא העפיל לגמר התחרות. האכזבה על פניו של שטילוב, שקיבל ציון נמוך של 13.500, הייתה ניכרת. רגע השיא של המשלחת הישראלית היה המשחה של עמית עברי במוקדמות 100 מטרים פרפר: עברי סיימה את המשפחה בתוצאה של 59.42 ובמקום הראשון, אך היא לא העפילה לחצי הגמר.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

שטילוב מעד על המזרן במהלך תרגיל הקרקע וקיבל ציון נמוך בהשוואה למתחריו: דירוגו הסופי היה 17 מתוך 22. קודם לכן קיבל שטילוב את הציון 14.06 על תרגיל המתח - ציון שלא הביא אותו לגמר.

שטילוב, שנחשב לגדול המתעמלים הישראלים, העפיל לגמר הקרקע בבייג'ינג 2008 וסיים בו במקום האחרון. בלונדון 2012 סיים במקום השישי – הישג שיא למתעמל ישראלי. שטילוב בן ה-29 קיווה לתוצאות טובות יותר בריו, לאחר שבשנים האחרונות זכה במדליות באליפויות עולם ואליפויות אירופה.

יקווה לתוצאה טובה ב-200 מטרים. נבו (צילום: הוועד האולימפי בישראל)
יקווה לתוצאה טובה ב-200 מטרים. נבו | צילום: הוועד האולימפי בישראל

גם השחיין גל נבו לא העפיל לגמר ב-400 מטרים מעורב: נבו סיים במקום השישי במשחה ל-400 מטרים מעורב אישי - תוצאה שלא הספיקה לו להעפלה. נבו קבע תוצאה של 4:18.29 ודורג במקום ה-19, הרחק מהשמינייה המובילה. נבחרת השליחות של ישראל ב-100*4 חופשי סיימה במקום האחרון והודחה, בעוד נבחרת אוסטרליה קבעה שיא אולימפי.

הודחה מהתחרות. שירה ראשוני (צילום: הוועד האולימפי בישראל)
הודחה מהתחרות. שירה ראשוני | צילום: הוועד האולימפי בישראל

היום החלש של הישראלים החל כאשר הג'ודאית שירה ראשוני בת ה-25 הפסידה בקרב הראשון והודחה - והפכה בכך לספורטאית הישראלית הראשונה שסיימה את דרכה בריו. ראשוני נפסלה בשל תנועה בלתי חוקית שביצעה בקרב מול יריבתה.

ראשוני בת ה-25 הגיעה לריו, האולימפיאדה הראשונה שלה, באמצעות "כרטיסים נוספים" שחולקו ליבשת אירופה – והציפיות למדליה ממנה היו נמוכות גם מכיוון שהייתה לא מדורגת. ראשוני התחרתה בקטגוריית המשקל הנמוכה ביותר – עד 48 קילוגרם.

קודם לכן האמריקנית וירג'יניה טראשר זכתה במדלית הזהב הראשונה באולימפיאדת ריו 2016 - בקליעה ממרחק של 10 מטרים.

תקרית בינ"ל בין ישראל ולבנון בריו (צילום: רויטרס)
תקרית מביכה בטקס הפתיחה | צילום: רויטרס

עוד לפני ההישגים המאכזבים של הישראלים, אירוע פוליטי העכיר את טקס הפתיחה כאשר המשלחת הלבנונית לאולימפיאדה סירבה לנסוע באותו האוטובוס עם המשלחת הישראלית. ראש המשלחת הלבנונית סלים אל חאג' נקולא, שכבר הספיק להפוך לגיבור ברשתות החברתיות בלבנון, לא מתנצל על האירוע. "נאלצתי לעמוד בדלת האוטובוס ולמנוע ממישהו להיכנס", אמר נקולא.

"כל המשלחות יצאו לעבר מקום הטקס, וכשישבנו באוטובוס המשלחת הישראלית נעמדה בדלת וביקשתי מנהג האוטובוס לסגור את הדלת", תיאר נקולא. "הם ביקשו מהנהג שיפתח את הדלת אך מטבע הדברים סירבנו שיעלו על האוטובוס יחד אתנו".

ראש המשלחת הלבנונית הוסיף כי למרות התנגדותם, המשיכה המשלחת הישראלית להתעקש לעלות על האוטובוס. "עמדתי בדלת האוטובוס והסברתי לאחראים שלא נרשה שיעלו איתנו לאוטובוס", אמר.

בישראל האשימו: "התנהגות שנוגדת את האמנה האולימפית"

גם התגובה הישראלית לא איחרה לבוא: "הוועדה המארגנת היא זו שקבעה את סידורי ההסעים ובאיזה אוטובוס ניסע לטקס", הבהיר ראש המשלחת הישראלית גילי לוסטיג. "הוועדה המארגנת ראתה את התנהגותו הבוטה של ראש משלחת לבנון ומיד דאגה לאוטובוס חליפי. התנהגותו של ראש המשלחת הלבנונית נוגדת את האמנה האולימפית".

עוד התייחס לוסטיג למקרה, ואמר שמבחינת המשלחת הישראלית האירוע מאחוריהם וכעת המשלחת מתכוננת לתחרויות האולימפיות. את התקרית חשף מאמן השיט הישראלי אודי גל בפוסט בפייסבוק זמן קצר לפני טקס פתיחת המשחקים האולימפיים.