חשד לטרור באוסטרליה: תיירת נדקרה
אזרח צרפתי ששהה עם אשרת תייר באוסטרליה דקר למוות אזרחית בריטית ופצע שני גברים נוספים בהוסטל של תרמילאים בקווינסלנד. עדי ראייה דיווחו כי החשוד בדקירה צעק "אללה אכבר" במהלך התקיפה, אולם הרקע לאירוע טרם התברר
חשד לפיגוע טרור באוסטרליה: תייר צרפתי בן 29 דקר למוות תיירת אחרת ופצע שני בני אדם נוספים לפנות בוקר בצפון מזרח המדינה.
האירוע התרחש בקווינסלנד, בהוסטל של תרמליאים המגיעים לאזור. מחקירה ראשונית של המשטרה המקומית עולה כי החשוד בדקירה שהה באוסטרליה עם אשרת תייר. הוא דקר למוות אזרחית בריטית ושני גברים נוספים, אחד מהם במצב קשה.
עדי ראייה ששהו בהוסטל דיווחו כי החשוד בדקירה צעק "אללה אכבר" בזמן שביצע את המעשים. המשטרה שעצרה את החשוד טוענת כי הוא פעל לבדו, וכעת נבדק אם האירוע אכן בוצע על רקע לאומני.

"כפי שאתם ודאי מתארים לעצמכם הרבה אנשים נכחו במקום האירוע", הבהיר ריי רודר ממשטרת קווינסלנד. "יש למעלה מ-30 עדים. אנחנו לא מתייחסים בשלב זה לאירוע כאל פיגוע טרור, אבל עורכים בדיקות שונות בקשר לתקרית. במהלך היום יהיה לנו יותר מידע".
במקביל, מושל קווינסלנד ביקש להרגיע את הרוחות לאחר התקיפה. "מחשבותיי עם משפחות הקורבנות", אמר. "התושבים והמבקרים שמגיעים אלינו לא צריכים לחשוש. הם צריכים להמשיך להרגיש בטוחים בערים שלנו. שוחחתי עם שר המשטרה ואני קורא להרגעת הרוחות במהלך החקירות המשטרתיות המעמיקות".