תג המחיר: מיליון דולר לשנה (צילום: רויטרס)
איתנו לעוד שנים רבות? דב פנדה | צילום: רויטרס

בשורה שעושה דוב על הלב: זן הפנדה הענק, שנחשב כבר שנים כמין המצוי בסכנת הכחדה - לא נחשב עוד כזה, כך מסרו היום (ראשון) גורמים האמונים על שימור זנים נדירים בעלי חיים מטעם האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

זן הפנדה הענק יצא מסכנת הכחדה - זאת הודות למאמצי הממשל בסין לשימור הזן הזה של דובי פנדה שנמשכו עשרות שנים. כתוצאה מכך, גדל מספרם של דובי הפנדה הללו בשיעור של כמעט 17 אחוזים ובעולם קיימים 2,000 דובים החיים בטבע - רובם בסין.

"הבשורה הזו היא לאחר מאמצים של שנים שערכו הסינים על מנת לשמר את אוכלוסיית הדובים הזו, וזו באמת סיבה לחגיגה", מסר גלן דייויס, מנהל קרן חיות הבר העולמית. עם זאת, שינויי האקלים הקיצוניים בעולם עלולים לפגוע במזונם העיקרי של דובי הפנדה - צמח הבמבוק, שעל פי התחזיות, עלול להיות מחוסל ביותר משליש.

ולא רק זה מה שמדאיג את החוקרים: חוץ מדובי הפנדה, שמצבם הוטב, יש בעולם מיני חיות שנמצאים בסכנת הכחדה משמעותית - ובהם הגורילה המזרחית המצויה בעיקר במרכז אפריקה, שאוכלוסייתם הצטמצמה ביותר מ-70% ב-20 השנים האחרונות, הגורילה המערבית שחיה באזור בורניאו שבמזרח אסיה ואוכלוסיית האורנג-אוטנג בסומטרה שבאינדונזיה.