N12
פרסומת

בולט זכה בזהב נוסף - ועשה היסטוריה: "אני הגדול מכולם"

האצן הג'מייקני שבר הלילה שיא נוסף והפך לזוכה ב-9 מדליות זהב ב-3 אולימפיאדות רצופות: בייג'ין 2008, לונדון 2012 וריו 2016. השיא נשבר לאחר שבולט זכה הלילה עם נבחרת ג'מייקה במירוץ השליחים ל-4X100. יפן עם הכסף, קנדה עם הארד לאחר שארה"ב נפסלה

רויטרס
חדשות
פורסם:
הגדול מכולם. בולט
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
הגדול מכולם. בולט
הגדול מכולם. בולט | צילום: רויטרס

"אני הגדול מכולם": האצן המהיר בתבל, יוסיין בולט מג'מייקה רשם הלילה (שבת) היסטוריה פרטית לאחר שזכה בפעם השלישית ברציפות בשלוש מדליות זהב אולימפיות. בולט ניצח ביחד עם נבחרת השליחים הג'מייקנית במרוץ ל-4X100 מטרים שסיימה את המקצה במקום הראשון בזמן של 37.27 שניות. יפן סיימה במקום השני ואילו קנדה בשלישי לאחר שארה"ב נפסלה.

האצן הג'מייקני, שככל הנראה הייתה זאת הופעתו האחרונה במשחקים האולימפיים, יכול לחייך לאחר שהשלים טריפל משולש: שלוש מדליות זהב בשלוש אולימפיאדות שונות. בכך השיג הרץ המהיר בעולם תשע מדליות זהב אחרי שזכה ב-100 מטרים, 200 מטרים ו- 4X100 באולימפיאדת בייג'ין 2008, לונדון 2012 וכעת בריו 2016.

לאחר שזכה בזהב השלישי בריו - והתשיעי בסך הכל, בולט לא חסך מהצופים את מה שהוא חושב על עצמו ואמר: "אני הגדול מכולם". בריאיונות שהעניק לכלי התקשורת לאחר הזכייה הנוספת בזהב, אמר בולט כי זוהי האולימפיאדה האחרונה שלו: "אני ברגשות מעורבים, גם שמח על ההישג וגם עצוב שזה נגמר. אני אוהב להתחרות ועבדתי קשה כדי להגיע לרגע הזה. אני אמשיך לשמש כשגריר ולשרת את המדינה שלי, ג'מייקה, גם לאחר שאפרוש".

הדרמה: נבחרת ארה"ב חגגה זכייה בארד, אך נפסלה

ובולט לא היה היחיד שמיקד את תשומת הלב הלילה באצטדיון האתלטיקה בריו. דרמה התחוללה במקום השלישי, זאת לאחר שהמשלחת האמריקנית סיימה בזמן של 37.62 שניות וכבר חגגה את הזכייה בארד - אך בזמן שחברי הנבחרת כבר ערכו את סיבוב הניצחון באצטדיון האולימפי, התבשרו האמריקנים כי במהלך החלפת המקל, נכנס אחד האצנים שלה לשביל הסמוך - מה שהוביל לפסילתם. בכך, זכתה קנדה במדליית הארד לאחר שעצרה את השעון על 37.64 שניות.

פרסומת

 

הנבחרת האמריקנית רגע אחרי הפסילה שמנעה מ
הנבחרת האמריקנית רגע אחרי הפסילה שמנעה מ | צילום: רויטרס

ומערעור שפגע בארצות הברית לערעור שהביא לה את מדליית הזהב. רביעיית השליחות האמריקנית סיימו את גמר ריצת 100X4 במקום הראשון וזכו בפעם השנייה ברציפות במדליית הזהב. האמריקניות התייצבו לגמר לאחר שפסלו במקצה חצי הגמר, אך לאחר ערעור קיבלה המשלחת הזדמנות נוספת לרוץ ולספק תוצאה שתעלה אותה לגמר, שם כאמור הן סיימו ראשונות. האצנית אליסון פליקס, שהייתה זאת שהפילה את המקל, זכתה במדלייה האולימפית השמינית שלה מה שהפך אותה לאחת האתלטיות המעוטרות אי פעם.