ארגון הקו קלוקס קלאן מרים את ראשו הגזעני לציון 150 שנות גזענות: 150 שנה מאז שהוקם אחרי מלחמת האזרחים, בארגון טוענים כיום שהנושאים שחשובים לו, כמו בלימת ההגירה או העדפה של אמריקה והאמריקנים - הם הנושאים שנמצאים היום בשיח הפוליטי המרכזי בבחירות לנשיאות ארצות הברית. העובדה שהמועמד הרפובליקני דונלד טראמפ משמיע לעיתים עמדות דומות העניקה לארגון הקיצוני דריסת רגל בשיח הציבורי.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

למרות שהארגון (שלמעשה מורכב מהרבה ארגוני עליונות גזע לבן רבים) מנסה לנקות את שמו ולהגדיר את עצמו כ"תנועת זכויות אזרח", בכינוסים שעדיין נערכים עדיין שורפים צלבים ועדיין מדברים על עליונות הגזע הלבן ושנאה לשחורים, למהגרים וליהודים.

ה"קלאן" איבד חברים רבים מאז שנות השישים והארגון שהיה בעבר מאוחד תחת הנהגה אחת במשבר. אבל מצד שני, מנהיגים בארגון טוענים שמאז 2008, כאשר הנשיא ברק אובמה האפרו-אמריקני נבחר, יותר ויותר אמריקנים לבנים מגיעים לעצרות ומתנדבים לפעולות.

עו"ד לטראמפ: אל תעיד בפני מולר (צילום: רויטרס)
התקווה של אנשי הארגון? טראמפ | צילום: רויטרס

האומה מחולקת כבר מזמן

מארק פוטוק מהמרכז המשפטי לעוני בחלק ממדינות דרום ארה"ב שעוקב אחרי הקבוצות הגזעניות אומר כי למרות שקלאן פחות אלים בעידן הנוכחי, הוא עדיין מסוכן. מנהיגי הקלאן אומרים שהם מרגישים עכשיו שהפוליטיקה בארה"ב הולכת בדרך שהם מובילים כבר לפחות 100 שנים. מושגים כמו "הם ואנחנו" - פילוג המדינה על פי המוצא - נמצאים בלב המנטליות ברחבי המדינה.

ת'ומאס רוב, מנהיג מפלגת האבירים מה-KKK אמר לכתב סוכנות הידיעות AP: "אתה יודע, יש אנשים שקוראים להקמת חומה לאורך הגבולות כבר שנים. היום אומרים שדונלד טראמפ מחלק את האומה - הוא לא מחלק את האומה, הוא חושף את מה שכבר קיים, החלוקה הזו כבבר כאן, היא כאן כבר שנים".

השנאה בארה"ב במספרים: צפו (צילום: רויטרס)
לאומנים רבים הצטרפו לאחרונה לארגון | צילום: רויטרס

הקלאן קרא לעצירה או להגבלת ההגירה כבר בראשית שנות ה 20 של המאה הקודמת והמועמד הרפובליקני לנשיאות דונלד טראמפ, שמדבר על בניית חומה לאורך הגבול המקסיקני מושכת לאומנים לבנים רבים.