בלעדי: חבר המשלחת האולימפית הישראלית אודי גל, שחשף במהלך הלילה את העימות עם המשלחת הלבנונית, סיפר לחדשות 2 על השתלשלות האירועים - וחשף ש"יש ספורטאים ממדינות עוינות שאנחנו בקשר טוב איתם". במשלחת הישראלית החליטו להמשיך ולחזור לשגרה למרות האירוע הטעון. "אירוע כזה לא יכול לקרות ב-2016 באולימפיאדה, במקום כמו אולימפיאדה שמייצגת בדיוק הפוך", זעם גל על ההתנהגות של חברי המשלחת הלבנונית - שהפכו ל"גיבורים" בארצם.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

"האוטובוס שלנו היה יחד עם נבחרת לבנון והדלתות נסגרו עוד לפני שהגענו", סיפר מאמן הגלישה. "ביקשנו מהוועדה המארגנת לעלות לאוטובוס, זה האוטובוס שלנו, אז הם דיברו בפורטוגזית והדלת נשארה סגורה. התעקשנו, ואמרנו שזה לא יכול להיות - הסבירו שהנבחרת הלבנונית לא רוצה אותנו באוטובוס".

גל הוסיף כי אדם אחראי דרש מהנהג לפתוח את הדלת "ואז ראש המשלחת הלבנונית חסם פיזית את המעבר ולא נתן לנו לעלות, הוא ועוד שני מתנדבים לא נתנו לנו לעלות ורצו למנוע את זה פיזית". איך חשו חברי המשלחת? "זה מקומם, מכעיס, באותו רגע אתה רוצה לקחת את הכל ולפוצץ הכל - אבל בסופו של דבר אנחנו מייצגים משהו מסוים, את דגל ישראל שעל החולצה - אתה לא יכול להביע את הרגשות האישיות שלך, אתה צריך להיות יותר דיפלומטי".

"לפזר אותנו? אנחנו חייבים להישאר ביחד"

המאמן הוסיף כי חברי המשלחת ניסו לעמוד על זכותם לעלות על האוטובוסים: "ניסינו להסביר את זה שוב ואז התחילו לפזר אותנו באוטובוסים. שם כבר קצת איבדתי כיוון. מאוד כעסתי, כולנו, זה מאוד הכעיס את כל חברי המשלחת. פוזרנו בין האוטובוסים ואז אמרתי - חבר'ה זה לא יכול להיות, הרגע עשינו תדריך ביטחוני שאנחנו חייבים להישאר ביחד. ואז נפל האסימון בקטע הזה - החזירו אותנו חזרה. היה דין ודברים עם הוועדה ואז ארגנו אוטובוס חלופי".

"על דברים כאלו אסור לעבור על סדר היום, בטח במקום כמו אולימפיאדה. יש פה את כל מה שהרוח האולימפית מייצגת: האחווה בין העמים, לעבוד ביחד, להוציא פוליטיקה מהמשחק - וקרה בדיוק הפוך", הוסיף. "רגע לפני טקס הפתיחה שצריך להיות מרגש, אירוע גדול - זה פגע בנו, במיוחד כשיום קודם הונחה סוף סוף אבן פינה לזכר חללי מינכן".

גל טען כי ניתן היה לפתור את המחלוקת הדיפלומטית בדרך אחרת: "אם היינו מתכנסים יותר והיינו עומדים על שלנו יותר אז יכול להיות שדברים היו מתנהלים אחרת. אם הם לא רוצים להיות על האוטובוס אז הם מוזמנים לרדת, לנו אין בעיה לעלות איתם. יצאו כמה חברי נבחרת לבנון שהחליטו שאנחנו לא שם ולא נתנו לנו לעלות - ניסינו לעמוד על שלנו אבל אתה לא יכול לעשות מהומות. להיפך, אם תגרר לבריונות זה יהיה יותר גרוע".

"זה לא מה שהאולימפיאדה מסמלת" (צילום: רויטרס)
"זה לא מה שהאולימפיאדה מסמלת" | צילום: רויטרס

"אסור שדברים כאלו יקרו באולימפיאדה ובכל מקום אחר", הוסיף. "אתה לא יכול לעשות שם מלחמת עולם כי זה רק יפגע בנו. הלבנונים יודעים להציג את זה בצורה שונה מהמציאות ולצערנו אנחנו פועלים לפי החוקים וזה פוגע בנו. גם עכשיו היינו צריכים להתקפל ואפילו להתפזר, שזה לא התאים. כעסנו אבל אני לא יודע מה באותו רגע היה אפשר לעשות אחרת".

לדברי גל, האולימפיאדה אמורה להיות נקייה מפוליטיקה: "אני חושב שהמקום שלנו לנצח זה על המגרש. זה מקומם ואנחנו צריכים להביע את דעתנו בקול רם ולא לפחד. אסור לנו שדברים כאלו יחזרו בעתיד. ואם הם חוזרים - להילחם. להגיד שזה לא בסדר. עד שנקבל את מקומנו בחברה הבין לאומית. לכל אחד יש את דעותיו וזה בסדר, הגיע הזמן שנתחרה ביחד כל העמים, הפוליטיקה לא תסתיים בשנים הקרובות או בימים הקרובים".