חקירה פלילית נגד נשיא פיפ"א ספ בלאטר
הרשויות בשוויץ הודיעו כי פתחו בחקירה נגד בלאטר בחשד לעבירות שחיתות בצמרת התאחדות הכדורגל העולמית. חוקרים פשטו היום על מטה פיפ"א בציריך וערכו חיפוש במשרדו. עורך דינו הדגיש: הוא משתף פעולה עם החוקרים


עכשיו זה רשמי: שוויץ הודיעה הערב (שישי) כי פתחה בחקירה פלילית נגד ספ בלאטר (79), נשיא התאחדות הכדורגל העולמית פיפ"א במסגרת חקירת השחיתות נגד הארגון. כבר בחודש יוני האחרון הודיע בלאטר כי יפרוש מתפקידו בקרוב בשל עננת השחיתות. בלאטר חשוד בין היתר במעילה בכספים ובניהול שלא כהלכה.
על פי דיווחים שונים, בלאטר נשאל בין היתר על העברות כספים שלא כדין למישל פלאטיני, מי שנחשב למועמד המוביל להחליפו בראשות פיפ"א. חוקרים שוויצרים פשטו היום על מטה פיפ"א בציריך וערכו חיפוש במשרדו של בלאטר. החוקרים החרימו מסמכים.

עורך דינו של בלאטר אמר הערב כי מרשו משתף פעולה עם החוקרים. "בשום פנים ואופן לא היה פה ניהול לקוי", אמר עורך הדין האמריקני בהצהרה שנשא בפני כלי התקשורת.
