N12
פרסומת

יוון: רה"מ אלכסיס ציפראס התפטר

בנאום טלוויזיוני הודיע ציפראס כי הוא מתפטר מתפקידו. הדבר מתרחש על רקע המחלוקות הפנימיות במפלגת השלטון בנוגע להסכם החילוץ עם האיחוד האירופי. "כעת על העם היווני לומר את דברו", אמר בנאום

עמית ולדמן
פורסם:
בדרך הביתה. אלכסיס ציפראס
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
בדרך הביתה. אלכסיס ציפראס
התפטר. ציפראס | צילום: רויטרס, חדשות

ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפראס הודיע הערב (חמישי) בנאום טלוויזיוני כי הוא מתפטר מתפקידו וכי יפעל לקיום הבחירות במדינה ב-20 בספטמבר.

ציפראס הגיש הערב את מכתב ההתפטרות לנשיא המדינה פרוקופיס פבלופולוס וביקש ממנו לקיים את הבחירות בתאריך המוקדם ביותר האפשרי. ציפראס מקווה כי בכך ישמור על כוחו במפלגה.

לדברי גורמי ממשל בכירים, בכוונתו של ציפראס לקיים את הבחירות ב-20 בספטמבר. "כעת על העם היווני לומר את דברו", אמר ציפראס בנאום.

ציפראס אמר בנאומו כי יש לו "מחויבות מוסרית" להשלים את מלאכתו לפני שיפוט האומה את מעשיו. "אני רוצה להראות לעם את כל מה שעשיתי מאז כניסתי לתפקיד כדי שיוכלו להחליט פעם נוספת", אמר.

בימים האחרונים איבד ציפראס את תמיכתם של כשליש מחברי מפלגת סיריזה, בעיקר בצד השמאלי של המפלגה, בהסכם עם האיחוד. לטענתם, ציפראס בגד בעצם חתימת ההסכם בבוחריו והפר את הבטחת הבחירות שלו.