N12
פרסומת

גם גרמניה נסוגה: "לא נשתתף בתקיפה"

הקואליציה שמנסה הנשיא האמריקני אובמה לגבש נגד ארגון המדינה האסלאמית (דאעש) מתפרקת. גרמניה הודיעה כי לא תיקח חלק בתקיפות האוויריות בעירק ובסוריה, אלא תפעל למגר את גיוס הפעילים. הנשיא ריבלין: " על האנושות לעצור את דאעש"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
צפו בסיפורים המעניינים של 18.3 לאורך השנים
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
צפו בסיפורים המעניינים של 18.3 לאורך השנים
חרם במקום הפצצות. מרקל | צילום: רויטרס, חדשות

הקואליציה שמנסה הממשל האמריקני לגבש נגד המדינה האסלאמית (דאעש) נתקלת בקשיים ובהתנגדות מפתיעה - דווקא מכמה מידידותיה הקרובות ביותר. גרמניה הודיעה היום (שישי) כי לא תיקח חלק בתקיפות האוויריות נגד ארגון הטרור הרצחני, תקיפות שעליהן הצהיר הנשיא אובמה בנאומו.

בהצהרה רשמית מטעם הקנצלרית אנגלה מרקל, נאמר כי "ייצוב האזור הוא מקור לדאגה עבור ממשלת גרמניה, אבל ניתן לשלול השתתפות בתקיפה צבאית מהאוויר". הדברים מצטרפים לקשיים שמערימות מדינות נוספות - טורקיה שהודיעה כי לא תאפשר למטוסי קרב לצאת משטחה, ורוסיה שטענה כי כל פעילות צריכה להיות מתואמת עם מועצת הביטחון של האו"ם.

מתקשה בגיבוש הקואליציה. אובמה
מתקשה בגיבוש הקואליציה. אובמה | צילום: AP

עם זאת החליטה גרמניה להילחם בארגון הטרור הרצחני בדרך אחרת ומעט פחות יעילה - להחרימו. הממשל בגרמניה יפעיל כעת את מרבית מאמציו למנוע מפעילי דאעש לגייס אזרחים צעירים לשורותיו, בעיקר דרך האינטרנט. על פי הערכות של גורמי ביון, אלפי לוחמים בעלי אזרחות אירופית כבר נמצאים בעירק ובסוריה, והחשש העיקרי הוא שהם ישובו לארצות המקור לבצע פיגועי טרור.

פרסומת

ועל רקע הדברים הללו, בישראל ממשיכים לגבות את הנשיא אובמה במאמציו. נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין קרא לעולם להתאחד נגד ארגון הטרור הרצחני, שמאיים להתפשט במזרח התיכון. "האזור ניצב מול נחשול של הרס", הזהיר ריבלין.

המסר של דאע"ש לקומנדו הבריטי
פעילי דאעש, ארכיון | צילום: AP, חדשות

בדברים שנשא היום (שישי) הנשיא בטקס הנצחה לזכר נופלי העדה הדרוזית, אמר ריבלין כי "בימים אלו אנו עדים לאיום המרחף מעלינו. כתושבי המזרח התיכון וכחלק ממנו אנו עומדים המומים מול טירוף המערכות האכזרי של טרור פונדמנטליסטי המשתמש לשווא בשם האסלאם".

פרסומת

"מתרחש עכשיו לנגד עינינו פשע נגד האנושות. המאבק בכוחות הרעים הללו בדמותם של דאעש ודומיו איננו מאבק פשוט, יש לנו אחריות לעצור אותם, יש לנו את החובה לעצור אותם בטרם יהיה מאוחר מדי", הדגיש הנשיא הטרי. "בעניין הזה העולם המערבי כולו הבין כי הוא ערב לכך".