דאע"ש (צילום: רויטרס, חדשות)
"לדאעש פי 3 לוחמים משחשבו תחילה" | צילום: רויטרס, חדשות

לצד קשייה של ארצות הברית לגבש קואליציה בינלאומית נרחבת למלחמה נגד דאעש, מידע מודיעיני חדש חושף שארגון הטרור האסלאמי הקיצוני נמצא בתנופת גיוס וכי הלוחמים בשורותיו מגיעים מיותר מ-80 מדינות שונות בעולם. סוכנות הביון האמריקנית CIA מעריכה כי מספר לוחמי דאעש בסוריה ובעירק עשוי להיות גבוה פי שלושה מההערכות הקודמות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכיר ב-CIA אמר לרשת האמריקנית CNN כי מספר לוחמי דאעש נע, כך על פי הערכות, בין 20 אלף ל-31,500 - וזאת בניגוד להערכה הקודמת שקבעה כי מספר הלוחמים הוא כעשרת אלפים בלבד.

"המספר החדש שבו אנחנו נוקבים משקף גידול משמעותי במספר לוחמי דאעש בשל גיוס נרחב מאז חודש יוני האחרון", אמר הגורם. לדבריו, הסיבה לגידול במספר הלוחמים נובע מהצלחות הארגון בשדה הקרב ומההכרזה על "המדינה האסלאמית".

המסר של דאע"ש לקומנדו הבריטי (צילום: AP, חדשות)
"15 אלף לוחמים זרים" | צילום: AP, חדשות

המקור בסוכנות הביון האמריקנית הוסיף כי יותר מ-15 אלף לוחמים זרים, בהם כאלפיים מהמערב, הצטרפו לשורות הארגון בסוריה. המידע הזה מגיע על רקע דיווחים ולפיהם ארצות הברית הגבירה משמעותית את טיסות הביון שלה מעל שמי סוריה, בניסיון לאסוף מודיעין מדויק יותר על יעדי ארגון הטרור ולגבש תכנית תקיפה מסודרת.

במקביל דיווח הבוקר העיתון "ניו יורק טיימס" כי גורמים בירושלים ובוושינגטון הביעו חשש כי המערכה נגד דאעש עלולה להסיח את דעת העולם ממה שהם מגדירים "העדיפות העליונה" - המאבק בגרעין האירני.

צפו בסיפורים המעניינים של 31.5 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
המאבק בגרעין האירני ייפגע? | צילום: רויטרס, חדשות

"דאעש זו בעיה של חמש שנים, אבל אירן גרעינית היא בעיה של 50 שנה, עם השלכות גדולות בהרבה", צוטט יובל שטייניץ, השר לעניינים אסטרטגיים, זמן קצר לפני נאום הכרזת המלחמה של אובמה.

קשיים בגיבוש קואליציה בינלאומית

הלילה דווח כי ארצות הברית מתקשה למצוא מדינות שייקחו חלק במתקפה משותפת נגד ארגון הטרור הרצחני. 10 מדינות מהליגה הערבית אמנם הסכימו לחתום על תיאום צבאי לקראת מערכה אפשרית, אך נראה שמכאן ועד לפעולה של ממש - הדרך עוד ארוכה.

דבריו לא הובנו (צילום: רויטרס)
מתקשה לגייס תמיכה. אובמה | צילום: רויטרס

בתום כינוס המדינות המתונות שהתקיים בג'דה בסעודיה, הודה מזכיר המדינה האמריקני קרי שאף אחת מהמשתתפות לא מוכנה לקחת חלק פעיל בפועלה הקרקעית הנדרשת לאחר המתקפה האווירית שעליה הכריז אמש אובמה. "למדינות הערביות תפקיד משמעותי בקואליציה", אמר קרי.

אם לא די בכך, טורקיה, מדינה החברה בנאט"ו הודיעה כי לא תאפשר לגיחות אוויריות נגד ארגון הטרור הקיצוני לצאת מתחומה, ורוסיה פרסמה הודעה צינית במיוחד שבה נאמר כי כל תקיפה אווירית שלא תהיה באישור מועצת הביטחון של האו"ם תהווה הפרה של החוק הבינלאומי.

ראש ממשלת טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס, חדשות)
טורקיה לא תאפשר תקיפות מתחומה | צילום: רויטרס, חדשות

בתום כינוס המדינות המתונות שהתקיים בג'דה שבסעודיה, הודה מזכיר המדינה האמריקני קרי שאף אחת מהמשתתפות לא מוכנה לקחת חלק פעיל בפועלה הקרקעית הנדרשת לאחר המתקפה האווירית שעליה הכריז אמש אובמה. "למדינות הערביות תפקיד משמעותי בקואליציה", אמר קרי.