צבא הוד מלכותה מחמם מנועים (צילום: נחמיה גרשוני)
צבא הוד מלכותה מחמם מנועים | צילום: נחמיה גרשוני

הקואליציה נגד דאע"ש מתרחבת: לאחר שדנמרק ובלגיה הודיעו היום (שישי) על הצטרפותן ועל שליחת מטוסי קרב לתקיפות האוויריות, אישר הערב הפרלמנט הבריטי את הצטרפותו של צבא הוד מלכותה למערכה. ההצעה, שמאשרת לראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון לפעול בעירק אך לא בסוריה, עברה ברוב גדול בפרלמנט - 524 חברי פרלמנט הצביעו בעד, ורק 43 נגד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שישה מפציצים מסוג "טורנדו GR4" ממתינים בקפריסין לרגע הפקודה מראש הממשלה, שכינס באופן חריג את הפרלמנט על מנת לקבל אישור למהלך הצבאי. לקראת ההצבעה המכריעה טען קמרון בפני חברי הפרלמנט כי "הארגון אחראי לאכזריות ברוטלית ומהווה איום ישיר על העם הבריטי".

קמרון הדגיש בדבריו כי "ארגון המדינה האסלאמית כבר הכריז מלחמה נגדנו" וניסה להסביר לחברי הפרלמנט מדוע הפעולה הצבאית הכרחית: "ארגון דאע"ש הוא גוף של טרוריסטים פסיכופטים המנסים להרוג את כולנו", אמר ראש ממשלת בריטניה שהבהיר כי יידרשו "שנים של פעולה" על מנת להשיג את התוצאה הרצויה. קמרון הרגיע את חברי הפרלמנט כאשר הדגיש כי צבא הוד מלכותה לא יפעל על אדמת עירק.

בעד להישאר באיחוד האירופי. קמרון (צילום: רויטרס)
קיבל אישור לתקיפות. קמרון, ארכיון | צילום: רויטרס

רוב בסקרים בעד התערבות צבאית

לדעתו של ראש הממשלה הצטרף גם שר החוץ פיליפ האמונד, שאמר כי בריטניה "אינה יכולה לעמוד מנגד כאשר קיצוני דאע"ש הורגים אלפי אנשים". לדברי שר החוץ, התקיפות של חיל האוויר הבריטי יתוכננו על מנת למזער את הפגיעה באזרחים חפים מפשע ו"לפגוע רק באנשים הרעים".

האמונד הדגיש כי ארגון הטרור מהווה איום ברור על הביטחון הלאומי של בריטניה: "ראינו איך הם מתנהגים ומה הם יכולים לעשות, ואנחנו חייבים להשיב לאיום". הקבינט הבריטי אישר אתמול פה אחד פעילות צבאית נגד דאע"ש, שלדברי בכירים בריטים עשוי להימשך כשלוש שנים. סקר רב משתתפים בבריטניה הראה כי 57% מהאזרחים תומכים בפעולה צבאית בעירק, ו-24% בלבד מתנגדים. שר החוץ האמונד הדגיש כי אינו פוסל בעתיד פעולה גם בסוריה, אך הדבר ידרוש חשיבה נוספת ואישור נפרד מהפרלמנט.

אלמנתו של דייוויד היינס, עובד הסיוע שהוצא להורג על ידי הארגון, הביעה תמיכה בתקיפות: "האירוע הטרגי שינה את חיי לנצח ואת תפיסתם של רוב האנשים החופשים", אמרה דראגאנה פרודאנוביץ' היינס. "אני תומכת בפעילות האווירית, בתנאי שתוגבל למטרות ספציפיות".