חילופי מהלומות דיפלומטיים. טראמפ ופוטין (צילום: ap)
מדבר עם נתניהו יותר מעם רוחאני. פוטין | צילום: ap

כל שיחות הנשיא: מנהיג רוסיה, ולדימיר פוטין, צפוי לקבל חשבון טלפון גבוה יחסית לאור שיחותיו התכופות עם מנהיגי העולם. אך מי מהם הוא בן השיחה המועדף של הנשיא הרוסי? הקרמלין הרוסי פרסם השבוע נתונים מפתיעים על העדפותיו הטלפוניות של האיש החזק בעולם לפי דירוג טיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הנתונים, בשנת 2014 - שטרם הגיעה לסיומה - שוחח פוטין בטלפון לא פחות מ-35 פעמים עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל. מדובר בנתון גבוה פי שלושה משיחותיו עם נשיא ארצות הברית אובמה. הנתון לא יפתיע רבים, משום שמרקל ניסתה להשפיע על פעולותיו של פוטין במשבר באוקראינה, בעוד המתח בין אובמה לנשיא הרוסי ידוע.

אחרי מרקל נמצא בדירוג הנשיא הצרפתי פרנסואה הולנד, עמו שוחח פוטין 16 פעמים, בעוד אובמה זכה לעשר שיחות בלבד. בהמשך הדירוג מופיעים נשיאי השכנות קזחסטן ובלרוס, עם 9 ו-8 התקשרויות דיפלומטיות בהתאמה. הנשיא האוקראיני פטרו פורושנקו אמנם נכנס לתפקידו רק במהלך השנה, אך הצליח לשוחח עם פוטין שמונה פעמים מאז היבחרו.

ארדואן הטורקי עקף בסיבוב את ראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון וגם את בנימין נתניהו. ראש הממשלה הישראלי, עם זאת, יכול אולי להתנחם בכך שהצליח לעקוף בדירוג את נשיא אירן חסן רוחאני - נתון שעשוי להפתיע לאור שיתוף הפעולה הצבאי עם המדינות. גם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן לא מופיע בחיוג המהיר של פוטין, והשניים שוחחו פעם אחת בלבד בשנה זו.

הדירוג המלא של המנהיגים (עמם שוחח יותר מפעם אחת):

1. אנגלה מרקל (גרמניה) - 35 שיחות
2. פרנסואה הולנד (צרפת) - 16 שיחות
3. ברק אובמה (ארה"ב) - 10 שיחות
4. נורסולטן נזרבייב (קזחסטן) - 9 שיחות
5. אלכסנדר לוקשנקו (בלרוס) ופטרו פורושנקו (אוקראינה) - 8 שיחות
6. רג'פ טאיפ ארדואן (טורקיה) - 7 שיחות
7. מארק רוטה (הולנד) ודייוויד קמרון (בריטניה) - 6 שיחות
8. בנימין נתניהו (ישראל) - 5 שיחות
9. חוסה מנואל בארוסו (האיחוד האירופי) - 4 שיחות

וגם אלה: חסן רוחאני (אירן), סאאולי ניניסטו (פינלנד), באן קי-מון (או"ם) וטוני אבוט (אוסטרליה) - 3 שיחות, עבדל פתח א-סיסי (מצרים), מנמוהן סינג (הודו), דידייה בורקהאלטר (שווייץ) וסרז סרגיסיאן (ארמניה) - 2 שיחות.