שיגור טיל בצפון קוריאה. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
שיגור טיל בצפון קוריאה. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

צפון קוריאה ממשיכה בצעדים המתגרים? דרום קוריאה דיווחה הבוקר (חמישי) כי המשטר הרודני בפיונגיאנג ביצע "שיגור לא מזוהה" - פחות משבוע לאחר שיגור מספר טילים. לפי הודעת דרום קוריאה, הטילים שוגרו מכיוון צפון-מערב מדינת צפון קוריאה לעבר המזרח.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

לפי הדיווח, הטילים שוגרו בשעה 16:30 שעון מקומי (10:30 שעון ישראל) מאזור סינו-רי במדינה המבודדת. משטרו של קים ג'ונג און טרם הגיב לדיווח.

לאחר בדיקה שקיימו בצבאות דרום קוריאה וארצות הברית, מתברר שצפון קוריאה שיגרה 2 טילים לטווח קצר לכיוון הים מזרחה. לאחר ניתוח משותף עם המודיעין, הטילים נחתו במרחק של 420 קילומטר ו-270 קילומטר ממקום השיגור.

בשבוע שעבר שיגרה צפון קוריאה מספר טילים לטווח קצר מהעיר וונסן שבחופה המזרח של המדינה. גם אז הטילים שוגרו לכיוון מזרח, אל הים שמפריד בין צפון קוריאה ליפן. צפון קוריאה השתלחה בארה"ב ובדרום קרואיה, ואמרה כי תרגיל הטילים היה "שגרתי ומתוך הגעה עצמית".

ראשי המטות המשולבים של דרום קוריאה אמרו אז כי הטילים עברו מרחק של בין 70- ל-200 קילומטר, וכי הם מנתחים את האירוע יחד עם הרשויות האמריקניות באזור. דוברת הבית הלבן שרה סנדרס מסרה כי ארה"ב "מודעת למעשיה האחרונים של צפון קוריאה, ותמשיך לנטר את המצב על פי הצורך". כמו כן נמסר כי היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון עדכן את הנשיא דונלד טראמפ באירועים.

הפעם הקודמת בה שיגרה צפון קוריאה טיל בליסטי היה בחודש נובמבר 2017. הטיל הגיע למרחק של כ-1,000 קילומטר אל תוך הים היפני, אך הטווח המקסימלי המשוער שלו מאפשר לו לפגוע בעומק חופה המערבי של ארה"ב.

מפגש הפסגה בין קים לפוטין (צילום: רויטרס, חדשות)
מפגש הפסגה בין קים לפוטין | צילום: רויטרס, חדשות

בסוף החודש שעבר נפגש לראשונה מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בולאדיווסטוק. השיחות בין השניים עסקו במספר סוגיות שעל הפרק, בהן תכנית הגרעין של צפון קוריאה, השגת הסכם בין שתי המדינות שבחצי האי הקוריאני, והיחסים של צפון קוריאה עם ארה"ב. עם תום המפגש אמר פוטין כי השניים ניהלו דיון משמעותי, ושיתפו זה עם זה את השקפותיהם בנוגע לשיפור המצב בחצי האי הקוריאני.

קים הודה לפוטין על האירוח ברוסיה ואמר כי גם הוא מקווה שהמפגש יהיה יעיל ויחזק את היחסים הידידותיים בין שתי המדינות. עוד הוסיף קים כי הוא מקווה שהשיחות ביניהם יהוו אבן דרך משמעותית בדרך ליישוב הסכסוך עם שכנתה דרום קוריאה: "מקווה לנהל דיון אסטרטגי מעמיק ולקדם יחד את היציבות האזורית". הביקור ההיסטורי הגיע על רקע קריסת מפגש הפסגה האחרון בווייטנאם, בין קים לבין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, במהלך חודש פברואר.