תפסיק להיות עיר הבירה? ג'קרטה (צילום: רויטרס, חדשות)
תפסיק להיות עיר הבירה? ג'קרטה | צילום: רויטרס, חדשות

נשיא אינדונזיה החליט להעביר את עיר הבירה של המדינה הרביעית הכי מאוכלסת בעולם הרחק מהאי המרכזי והצפוף ג'אווה. עם זאת, שר התכנון המקומי אמר היום (שני) כי טרם נקבעה עיר חדשה שתתפוס את מקומה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

החלטת הנשיא ג'וקו וידודו מגיעה פחות משבועיים אחרי שסקרים הצביעו על ניצחונו ברוב דחוק בבחירות שנערכו ב-17 באפריל, אם כי התוצאות הרשמיות יוכרזו רק ב-22 במאי. גם יריבו, פרבוו סוביאנטו, הכריז על ניצחון.

"הנשיא בחר להעביר את עיר הבירה אל מחוץ לג'אווה, החלטה חשובה", אמר השר במבאנג ברודג'ונגורו במסיבת עיתונאים בתום ישיבת הממשלה. לדבריו, הממשלה טרם החליטה על עיר בירה חדשה, אך חלקה המזרחי של קבוצת האיים נבחנת ברצינות. 

ג'וקו וידודו, נשיא אינדונזיה (צילום: רויטרס, חדשות)
ג'וקו וידודו, נשיא אינדונזיה | צילום: רויטרס, חדשות

בפתח הישיבה הדגיש וידודו את החשיבות של חשיבה מחדש לגבי העתיד. "אנחנו רוצים לחשוב בצורה מהפכנית לטובת שגשוג ארצנו, והעברת עיר הבירה דורשת הכנה יסודית ומפורטת", אמר הנשיא. לפי התקשורת המקומית, אחת המועמדות המובילות לרשת את ג'קרטה היא העיר פאלאנגקאריה, בלב מחוז קאלימנטן שבאי בורנאו.

ג'קרטה, עיר הבירה הנוכחית, מאכלסת יותר מ-10 מיליון בני אדם, אולם ביישובים הסמוכים אליה מתגוררת כמות תושבים הגדולה פי שלושה, מה שהוביל לצפיפות חמורה באזור. הבירה הנמוכה גם נוטה לסבול מהצפות, ואף החלה לשקוע בעקבות שאיבת יתר של מי תהום. הצפיפות החריפה בכבישי ג'קרטה גורמת לה לאובדן של כ-7 מיליארד דולרים מדי שנה.

באי ג'אווה מתגוררים כ-60% מתוך 260 מיליון האזרחים באינדונזיה. וידודו, שמכהן כנשיא מאז 2014, הבטיח במהלך הבחירות לפזר את הפיתוח הכלכלי בצורה שוויונית יותר אל מחוץ לג'אווה, שם מתרכז עיקר הפעילות הכלכלית של הארכיפלג.