מה עושים הטילים המתקדמים בסוריה?
תצלומי לוויין חדשים שפרסמה חברת (ImageSat International (ISI חשפו כי צבא רוסיה תרגל פריסה של מערכות טילים בליסטיות בסוריה. על פי התצלומים מדובר במערכות טילי קרקע-קרקע שמסוגלים להגיע ל-500 ק"מ


הרוסים מתרגלים פריסת מערכת טילי קרקע-קרקע בסוריה - כך נחשף היום (רביעי) בתצלומי הלוויין שצולמו על ידי חברת (ImageSat International (ISI. על פי התצלומים, הצבא הרוסי תרגל פריסת מערכת טילים מסוג "איסקנדר" בבסיס חיל האוויר הרוסי בסוריה - חמיימים.
טילי איסקנדר או בשמם השני טילי SS-26 הם טילים מסוג קרקע-קרקע ומיועדים לטווח של-500 קילומטרים. הכלים הללו יעילים מאוד בגלל דיוקם הרב ובגלל ראש הקרב הכבד שלהם שמשקלו מתקרב לחצי טון. טווח הטעות של הטילים האלו עומד על 5-7 מטרים.

הרוסים משתמשים במערכות הללו במקרים רבים, בעיקר ככלי הרתעה פוליטי. לדוגמא: צבא רוסיה הציב את מערכות טילי SS-26 במובלעת קלינינגראד שבחוף הים הבלטי ובכך הן מאיימות על אירופה. דבר שגרם לא פעם למשבר דיפלומטי בין רוסיה לארצות הברית.