אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
"חיסון החצבת יעיל והוכיח את עצמו" | צילום: רויטרס, חדשות

לא רק בישראל - מספר מקרי החצבת בעולם ממשיך לזנק: מדוח שמפרסם היום (שני) ארגון הבריאות העולמי עולה כי ברבעון הראשון של 2019 נרשמו פי 4 יותר מקרים של הידבקות במחלה המדבקת בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהנתונים שעוברו לידי הארגון עולה כי עד כה חלו השנה החצבת בעולם 112,163 בני אדם - כאמור פי 4 יותר מבשנה שעברה. נתון מדאיג נוסף שעולה מהדוח הוא שרבים ממקרי ההידברות היו במדינות עם שיעור מחוסנים גבוה יחסית, כמו ארה"ב - וגם ישראל.

בדוח אמריקני שעוסק בחצבת בארה"ב וחובר בידי מחלקת הבריאות עולה כי ב-20 מדינות שונות זוהו מקרים של הידבקות בחצבת - בהתפרצות הגדולה ביותר של המחלה מאז שנת 2000. בניו יורק בכלל ובברוקלין בפרט הדאגה גדולה: מהסתיו האחרון נרשמו בעיר 285 מקרים של הידבקות בחצבת - חלקם הגדול בברוקלין. בסך הכול עד כה 21 מהנדבקים נזקקו לטיפול רפואי בבית החולים, 5 מהם אף אושפזו במחלקות טיפול נמרץ. מדובר בהתפרצות החמורה ביותר של חצבת במניו יורק בעשורים האחרונים.

בי"ס בניו יורק שנאסרה כניסה ללא מחוסנים (צילום: רויטרס, חדשות)
בי"ס בניו יורק שנאסרה כניסה ללא מחוסנים | צילום: רויטרס, חדשות

ההתפרצות החמורה הזאת הובילה את ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו להכריז על "מצב חירום בריאותי" בברוקלין, תוך שהוא מנסה לשכנע את סרבני החיסונים להתחסן בהקדם מפני חצבת. בין היתר הוא יוזם להשית קנס של אלף דולרים על כל שיסרב להתחסן מפני המחלה המדבקת ומשכנע את התושבים בדבר יעילות החיסון.

במסיבת עיתונאים שקיים בשכונת ויליאמסבורג שבברוקלין בשבוע שעבר אמר דה בלאזיו כי "זהו מוקד התפרצות של חצבת - הוא מאוד מטריד מאוד ויש לטפל מיד". הוא הוסיף: "החיסון לחצבת עובד. הוא בטוח, יעיל ונבדק לאורך זמן".

התפרצות החצבת בברוקלין (צילום: רויטרס, חדשות)
שכונת ויליאמסבורג בברוקלין | צילום: רויטרס, חדשות

בדצמבר האחרון אף נאסרה כניסתם של תלמידים שאינם מחוסנים לבתי הספר בניו יורק. עם זאת, לדברי גורמים בעירייה, היוזמה לא הוכיחה את עצמה. דה בלאזיו הכריז כי אם יידרש - הוא יורה להשבית לאלתר ישיבות שמתירות כניסתם של תלמידים לא מחוסנים. "יש התקדמות משמעותית בהתמודדות עם הנושא - אבל זה פשוט לא עובד מהר מספיק והגיע הזמן לנקוט גישה קשוחה יותר", אמר.

"הנקודה כאן היא לא לקנוס אנשים אלא להקל עליהם להתחסן", סיכמה נציבת הבריאות של העיר ד"ר אוקיריס ברבוט במסיבת העיתונאים בויליאמסבורג. לדברי הנצחיבה, אם מישהו נקנס ולמרות זאת עדיין מסרב להתחסן הוא יטופל במישור החוקי "ונצטרך להתייעץ עם היועץ המשפטי שלנו" לפני נקיטת הליכים נגדו.