תכנית חדשה ברשת CBS הצליחה השבוע למשוך צופים סקרנים רבים, וגם צופים זועמים. התוכנית עקבה אחרי תחרויות ציד והתמקדה בטס טאלי, ציידת האמריקנית שמשתתפת בתחרויות ציד. היא מספרת על התחושות במהלך הציד: "זו הרפתקה וסערת אדרנלין". המעקב אחר טאלי ותמונה שפרסמה עם ג'ירף שחיסלה בדרום אפריקה בקיץ שעבר - עורר פעילים רבים בארגוני זכויות בעלי החיים. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בעקבות התמונה קיבלה טאלי אלפי איומים, גינויים וקללות ובשל כך, היא התראיינה לראשונה לתוכנית. במהלך הריאיון סיפרה על ההתרגשות העצומה שהיא חשה בשדה הציד, על הקושי לירות בחיה שלעיתים רק נפצעת ולא מחוסלת. "זו תעשיית פנאי עצומה ומשלמים עשרות אלפי דולרים כדי לרכוש את הזכות לצוד בחוות ציד מיוחדת ולהשתתף בתחרויות ציד", הסבירה.

הציידת האמריקנית מדברת על הכל (צילום: CBSN Originals, חדשות)
צילום: CBSN Originals, חדשות
"הצילום של החיות חולק להן כבוד" (צילום: CBSN Originals, חדשות)
"הצילום של החיות חולק להן כבוד" | צילום: CBSN Originals, חדשות

נראה שהיא אוהבת את תגובות הנאצה שהיא מקבלת ברשתות כמעט כמו את הציד עצמו. היא מקריאה בחיוך את ההודעות שהיא מקבלת. "את בן אדם נוראי ואני מקווה שתמותי מוות איטי וכואב", כתב לה מישהו בוואטסאפ. לטענתה, מה שמעצבן את המגיבים זו הגאווה שלה - העובדה שהיא חוגגת את ההרג. היא מסבירה שהגאווה נובעת מתוך כבוד שהיא חולקת לחיות שהיא צדה: "אנחנו תמיד מצלמים, וזה מתוך כבוד לחיות ולא מתוך זלזול בהן".

מה התענוג?

"משחקי הציד והתחרויות בתשלום מאושרות ב-67 מדינות בעולם ו-80% מהאנשים שמשתתפים במשחקים האלה הם אמריקנים", מתגאה טאלי. "אנשים שאינם צדים ישאלו: 'ממה אתם נהנים? מה התענוג בלהרוג בעל חיים?' והתשובה שלי היא שאני יודעת מאיפה הגיע הבשר שלי ואני מספיק חזקה כדי לספק אותו לעצמי".

תיק הנשק של טאלי (צילום: CBSN Originals, חדשות)
תיק הנשק של טאלי | צילום: CBSN Originals, חדשות
הודעות הנאצה שקיבלה הציידת (צילום: CBSN Originals, חדשות)
הודעות הנאצה שקיבלה הציידת | צילום: CBSN Originals, חדשות
טאלי לצד הג'ירף שחיסלה (צילום: CBSN Originals, חדשות)
טאלי לצד הג'ירף שחיסלה | צילום: CBSN Originals, חדשות

במהלך הכתבה הציגה טאלי את תיק כלי הנשק שלה שנתפר מעור הג'ירף שצדה. לטענתה, ציידים כמותה דווקא עוזרים בשימור חיות הבר כי הם מחסלים זכרים חזקים שכבר לא מצליחים להתרבות, אבל שולטים בלהקות. לתפיסתה היא מקדמת זכרים צעירים שיביאו הרבה יותר צאצאים.

מתנגדיה טוענים שהיא מעודדת תעשיית ציידים עצומה שלא מסתפקים בזכרים שזמנם עבר ובטח שלא באזורים מותרים לציד. קיטי בלוק, מארגון Humane society למען בעלי חיים, תקפה: "מה שמניע אותם זה לא השימור, אם הם רוצים להיות מגיני בעלי החיים, הם לא יכולים להרוג את בעלי החיים".