בלרוס בחצי הגמר (צילום: רויטרס, חדשות)
למה בלארוס? | צילום: רויטרס, חדשות

אחרי שכיכבנו נמוך בטבלאות ההימורים של האירוויזיון, אמש (שבת), המציאות הכתה בפני קובי מרימי, כשמדינה אחר מדינה השאירה את ישראל נמוך בטבלאות הניקוד של השופטים. ואז הגיע ה"דוז פואה" הכי לא צפוי של הערב - צוות השופטים מבלארוס הציל את הנציג הישראלי ממבוכה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

טרם הניקוד התמוהה שנתנה המדינה דוברת הרוסית, בלארוס הייתה מעורבות בסערה משלעצמה. חבר השופטים חשף באמצעי התקשורת את דירוגם בחצי הגמר ואת אופן הצבעתם בתחרות. הצעד האסור על פי תקנון איחוד השידור האירופי, גרר את פסילת הניקוד.

בלארוס בחצי הגמר (צילום: AP, חדשות)
בלארוס בחצי הגמר | צילום: AP, חדשות

על פי ההנחיות, הצבעת שופטי האירוויזיון נקבעות ונשמרות לאחר החזרות, בערב שלפני הגמר. בעקבות חשיפת ההצבעה של שופטי בלארוס, הניקוד שפורסם לא ייכלל וחושב בדרך אחרת. האם יש קשר בין הפסילה והניקוד התמוה לישראל? אי אפשר לדעת, אבל אפשר להודות על הנקודות.

ב-2004 השתתפה בלארוס לראשונה באירוויזיון, בתחרות שהתקיימה באיסטנבול. מאז השתתפה 15 פעמים בתחרות השירה, ומעולם לא הגיעה לחמישייה המובילה. ב-2007 נציגה של המדינה הגיע למקום ה-6 בגמר - המיקום הכי טוב בו הייתה המדינה בתחרות.

הביצוע של נציגת  בלארוס באירוויזיון (צילום: רויטרס, חדשות)
12 נקודות תמוהות | צילום: רויטרס, חדשות

בלארוס נוהגת להעניק מספר רב של נקודות בתחרות לרוסיה ונוהגת לקבל מספר רב של נקודות מאוקראינה. הצבעות מסוג זה מוכרות במדינות שיש להן קשרים כאלו ואחרים כמו יוון וקפריסין, רומניה ומולדובה, ומדינות ברית המועצות לשעבר.

בלארוס גובלת ברוסיה אוקרינה ופולין, השתייכה לברית המועצות ובשנת 91 הכריזה על עצמאות. היא ידועה בכינוי "רוסיה הלבנה". עיר הבירה שלה היא מינסק ושטחה מתפרס על פני כ-207.5 קמ"ר. בבלארוס חיים כ-9.5 מיליון איש שדוברים את השפות הרוסית והבלארוסית.

בלאוס מוגדרת כרפובליקה נשיאותית וכלפי הממשל בה קיים ביקורת רבה. הנשיא שנוהג לאסור מתנגדי משטר וראשי אופוזיציה זכה לכינוי "הדיקטטור האחרון באירופה". לטענת תומכי הנשיא, סגנון שלטונו שומר על יציבותה הפוליטית והכלכלית של בלארוס.