מבקרים רבים פוקדים את עיירת הרפאים פריפיאט באוקראינה, שפונתה בבהילות ביום אחד בשנת 1986 בעקבות אסון צ'רנוביל. זרם התיירים גבר לאחרונה והביקוש לטיולים המאורגנים מקייב עלה על גדותיו בגלל סדרת הדגל החדשה של רשת HBO - "צ'רנוביל" שמשודרת ביס, הוט וסלקום TV ומעוררת מחדש את האסון שפקד את האזור.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

באסון לפני 33 שנה ליבת הכור התפוצצה וענן של קרינה החל להתפזר צפונה ומערבה. רק כעבור ימים הגיעו הידיעות הראשונות למערב. בסדרה נפרשת בפני הצופים כל שדרת הפיקוד: מהפוליטביורו אובד העצות, עד אחרון הפועלים שלשלחו עם ובלי הגנה מתאימה לשטח.

רוסיה ואוקראינה הכירו באיחור בחלקם של מאות אלפי ליקווידטורים, הכינוי לקהילת השותפים במאמצי הפינוי, טייסי מסוקים ששפכו בטון בסבבים, הרופאים והאחיות. חלק מהם ראו את יקיריהם מתים מפגיעה ישירה של התפוצצות ומנזקי קרינה קצרי טווח והסדרה לא חוסכת מהצופים את הזוועה.

מעל אזור הפיצוץ הוצבה כיפה חדשה, עליה "שפך" האיחוד האירופי מיליארד אירו - כדי למנוע קרינה למאה השנים הבאות. מתחת לכיפה יעבדו זרועות רובטיות בפירוק חומרים רדיו אקטיביים, שיובלו לאחסון מסודר של פסולת גרעינית.

באסון ירו בכל חיות הבר, כדי שלא ינדדו ויזהמו את מקורות המים. אך בניגוד לשמועות אין בשטח עצים זוהרים או חיות עם 3 עיניים. הטבע במקום צומח יפה ואולי בשנים באות יהיה ניתן לצמצם מעט את גבולות האזור הסגור.

השנה נכנסו רחפנים לעבודות המיפוי של אזור הקרינה והתוצאות מעודדות. רוב האחראים לאסון אינם עוד בחיים, חלקם ריצו כמה שנות מאסר וקיבלו חנינה, והמדען הראשי התאבד. אבל ברחבי רוסיה פועלים עד היום 10 תחנות כוח מבוססות כורי צ'רנוביל, הן אומנם עברו חיזוקים ושיפוצים, אך גם לכורים מודרניים יכולות להיות תקלות.