קושנר, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
קושנר, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

על רקע נעילת הועידה הכלכלית בבחריין, יועצו הבכיר של הנשיא טראמפ ג'ארד קושנר אומר הלילה (חמישי) בריאיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי ההתקרבות בין ישראל למדינות ערב חיונית לייצוב האזור.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"אני סבור כי מה שהיינו עדים לו באזור במהלך השנים האחרונות הוא שמדינות ערב וישראל מתקרבות זו לזו. אני חושב שהכרחי שהאזור יתאחד. כשזה יקרה, ישתחרר פוטנציאל כלכלי עצום והביטחון יגבר", אמר קושנר.

קושנר הוסיף והתייחס גם לתכנית הכלכלית שהוצגה כחלק מעסקת המאה: "אני לא חושב שהתוכנית הכלכלית היא שוחד, אני חושב שהיא הזדמנות עבור אנשים להתגבר על בעיות מהן סבלו זמן רב".

קושנר עולה לנאום בועידה (צילום: רויטרס, חדשות)
קושנר עולה לנאום בועידה | צילום: רויטרס, חדשות

הסדנה הכלכלית בבחריין מהווה את השלב הראשון ב"דיל המאה" של נשיא ארה"ב טראמפ - להשכנת שלום במזרח התיכון בדגש על הסכסוך הישראלי-פלסטיני. בסדנה לא נכחו נציגים רשמיים מישראל, זאת לבקשת הבית הלבן. גם נציגים פלסטיניים לא יהיו, אך לא משום שלא נתבקשו להגיע - אלא משום שהחליטו להחרים אותה.

את המהלך יזם קושנר שפתח לפני יומיים את הסדנה עם נאום שכלל שורה של מסרים - גם לירושלים, גם לרמאללה וגם לעולם הערבי. "העמים בחדר הזה לא בורחים מסוגיות קשות ומעוניינים לקחת חלק בסיום הסכסוך הישראלי פלסטיני", אמר קושנר ותקף את התנהלות הרשות הפלסטינית. "במשך זמן רב מדי העם הפלסטיני היה כלוא בהסתכלות על העבר. בזמן שפוליטיקאים משלמים מס שפתיים העולם מתקדם והעם הפלסטיני ממשיך להישאר מאחור".

הפגנה בעזה נגד תוכנית השלום (צילום: רויטרס, חדשות)
הפגנות בעזה נגד הסדנה | צילום: רויטרס, חדשות

על התוכנית הכלכלית עצמה אמר קושנר כי היא כוללת כמה נדבכים. הראשון, הגשמת הפוטנציאל הכלכלי של הפלסטינים ושל האזור באמצעות הקמת התשתית הנחוצה בעזה, עידוד צמיחה במגזר הפרטי וחיזוק הפיתוח האזורי. השני, העצמת העם הפלסטיני באמצעות ייצור משרות, שיפור מערכת החינוך, השקעה בבריאות ושיפור רמת החיים. הנדבך השלישי כולל את העצמת הממשל הפלסטיני באמצעות סביבה עסקית טובה יותר, ושיפור הממשל המקומי - באמצעות מלחמה בשחיתות.

קושנר פנה למקבלי ההחלטות ברמאללה: "הכסף שנשקיע יפוזר בצורה רחבה מאוד: תחבורה, תשתיות, תמיכה ממשלתית, חינוך, בריאות, איכות חיים ועוד. זה צעד ראשון טוב מאוד. אני מקווה שהפלסטינים יבחנו את התוכנית ושנוכל להשתמש בה כדי לשנות את מהלך ההיסטוריה באזור".