N12
פרסומת

האו"ם מזהיר מ"אפרטהייד האקלים"

דוח חדש ומדאיג במיוחד שפרסם האו"ם מזהיר כיצד שינויי האקלים יחריפו את העוני בעולם - כשרק העשירים יוכלו להרשות לשלם על תנאי מחייה הולמים. עפ"י הדוח, עד 2030 יותר מ-120 מיליון בני אדם ידרדרו לעוני

עמית ולדמן - ישן 4
חדשות
פורסם: | עודכן:
הרעב בסומליה, ארכיון
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
הרעב בסומליה, ארכיון
הרעב בסומליה, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

לא רק אסונות טבע - האו"ם מזהיר מפני אסון כלכלי שיבוא כתוצאה משינויי האקלים המתרחשים בגלל ההתחממות הגלובלית. בדוח החדש שפורסם היום (רביעי) מזהירים בארגון כי עד 2030 יותר מ-120 מיליון בני אדם נוספים יקלעו למעגל העוני במה שהם מכנים "אפרטהייד אקלימי".

שינויי האקלים שחלים בכדור הארץ מביאים יותר ויותר אירועי בצורת, הצפות, סופות הוריקן ואסונות שונים. אלו בתמורה ישפיעו יותר ויותר על עניי העולם "שיאלצו לבחור בין רעב להגירה", מזהיר הדוח.

האסונות רק יגברו
האסונות רק יגברו | צילום: רויטרס, חדשות

"אנו מסתכנים בקבלת תרחיש של 'אפרטהייד אקלימי' בו בעלי הון יכולים לשלם על מנת לברוח מהטמפרטורות העולות, הרעב והקונפליקטים הקשורים בזה, בזמן שהשאר נשארים לסבול", ממשיכים להתריע הדוח. עוד מדגישים כותבי נבואת הזעם שניסחו את הדוח כי כבר בימינו ניתן לראות סימנים לנכתב בדוח המיוחד.

פרנסתם של ענייני העולם היא החשופה והפגיעה ביותר לשינויי אקלים ואסונות טבע, דבר שמקשה עליהם לצאת ממעגל העוני, כך טוען הדוח וזאת משום שאירועי קיצון של מזג אוויר מתרחשים, לעניים אין את היכולת או האמצעים להתגבר על האסון, והם הופכים לעוד יותר עניים.

ההגירה רק תגבר
ההגירה רק תגבר | צילום: רויטרס, חדשות
פרסומת

"על אף שעניי העולם אחראים על שבריר מפליטת גזי החממה, הם הסובלים העיקריים מתוצאות פליטות אלו", ממשיך הדוח. "במקביל יש להם הכי פחות אמצעים להגן על עצמם מפני שינויי האקלים שנוצרים".

הדוח המיוחד אף מתייחס להסכמי האקלים שנחתמו בפריז בשנת 2015, מהם פרשה ארה"ב תחת ממשלו של טראמפ: "גם אם אומות העולם יצליחו להאט את קצב ההתחממות הגלובלית כפי שנכתב בהסכמים, זה לא יהיה מספיק כדי להציל את מאות המילונים שכבר סובלים מהשפעות תהליכים אלו".